Dette er den nye sedanen fra Skoda - en kompakt familiemodell som nå har fått et navn av good gammel Skoda-tradisjon, nemlig Rapid. Foto: Skoda
Dette er den nye sedanen fra Skoda - en kompakt familiemodell som nå har fått et navn av good gammel Skoda-tradisjon, nemlig Rapid. Foto: SkodaVis mer

Skoda Rapid - ny i familien

Dette er en ny kompakt sedan fra Skoda. Bilen vil bli introdusert i Europa i løpet av året.

Navnet Skoda Rapid ble i dag offentliggjort på Auto China 2012, den store bilmessen i Beijing. Bilen blir et nytt tilbud fra den tsjekkiske produsenten i segmentet mellom Fabia og Octavia.

Offensiv

– Som en del av vekststrategien, har Skoda iverksatt den største modelloffensiven i selskapets historie. Vi vil presentere en ny modell hver sjette måned i årene fremover, sier Skodas styreleder Winfried Vahland på en pressekonferanse i Beijing.

– Rapid blir viktig for vår vekst og vil gi oss god medvind i internasjonale markeder, sier han.

Syvende modell

Og det er da også et faktum at Skoda er i ferd med å utvikle seg til å bli en storfamilie. Per i dag har de modellene Citigo, Fabia, Roomster, Octavia, Yeti og Superb, mens det lenge var Fabia og Octavia som utgjorde størstedelen av Skoda-salget, har merket i dag mange ben å stå på. I 2002 hadde merket 2,7 prosent markedsandel i Norge; i 2011 hadde det kommet opp i 5,5 prosent.

Les også: Er dette neste Skoda Octavia?

Skoda Rapid er så godt som identisk med opphavet, konseptet Mission L. Foto: Skoda
interiøret i Mission L, slik vi så det på konseptbilen. Foto: Fred Magne Skillebæk
Dette er den nye sedanen fra Skoda - en kompakt familiemodell som nå har fått et navn av good gammel Skoda-tradisjon, nemlig Rapid. Foto: Skoda
Slik presenterte Skoda Karosseriet på konseptbilen Mission L. Foto: Fred Magne Skillebæk


Eks-MissionL

Rapid er basert på bilen vi tidligere har sett under navnet MissionL. For øvrig presenteres modellen i Beijing under navnet MissionL China. Den europeiske versjonen av MissionL har vi tidligere omtalt her, og Skoda Rapid for Europa vil ligge tett opp til den modellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder motorer har vi ikke fått noen konkrete indikasjoner, men det ville overraske oss mye om ikke de velkjente 1.2 og 1.4 TSI-motorene samt 1.6 TDI utgjorde den viktigste andelen av tilbudet.

Det kommer vi nok tilbake til utpå høsten en gang.