Foto: Skoda
Foto: SkodaVis mer

Skoda Octavia i over 300

For å feire 10 år med vRS har ikke Skoda spart på kruttet.

Når det gjelder super-ytelser finnes det mye å ta av i VW-konsernet - fra Bugatti Veyron via Audi R8 V10 og Lamborghini Aventador til Bentley Continental GT Super Sports.

Felles for dem er at de greier å bryte barrièren på 300 kilometer i timen, og det er i stor grad det de er laget for.

Hva gjør så en Skoda i dette selskapet?

Tiårsjubileum

Jo, påskuddet er at det er ti år siden merket lanserte emblemet vRS som symbol på det heftigste fra Skoda - et merke som tross alt har en ærefull fortid innen motorsport. Det begynte med en Octavia vRS med en 1,8-litersmotor som produserte 180 hestekrefter og greide 0-100 på åtte sekunder.

Som hyllest betraktet er den bilen vi ser her mer overdådig enn noen kunne forlangt. Engelskmennene som har stått for preparasjonen av denne spesialserien har virkelig ikke spart på kruttet, men så har de da også tenkt å stille opp med bilen i Bonneville Speed Week i august, på de berømte saltslettene i USA hvor så mange fartsrekorder er blitt satt opp gjennom årene.

Foto: Skoda
Foto: Skoda

Der skal bilen greie hastigheter på over 300 kilometer i timen.


Britisk initiativ

Som nevnt er det Skoda i Storbritannia som står bak kreasjonen, med god hjelp fra tuneren Revo Technik. I England har det blitt solgt flest vRS-modeller, og emblemet har noe i nærheten av kultstatus på den andre siden av kanalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen er senket med hele åtte centimeter, og understell, hjul og bremser er byttet ut med adskillig heftigere saker. Motoren er en 2.0 TSI (bensinmotor med direkte innsprøytning) som får hjelp fra en Garret-turbolader som øker maksimal effekt til hele 600 hestekrefter.

Octaviaen kommer til å delta i løpet under Bonneville Speed Week (13.-20. august), i kategorien "2,0 liter produksjonsbil".

Vi kommer til å følge med!