Skoda Octavia blir ny

Skoda Octavia har vært på markedet i drøyt tre år og det er klart for en oppdatering.

Skoda Octavia bygger på samme plattform som blant andre Volkswagen Golf og har flere ganger imponert oss i etter hvert svært mange ulike versjoner. Nå er det imidlertid på tide med en liten oppgradering før siste halvdel av livssyklusen. Volkswagen Golf skal byttes ut allerede neste år, og flere av konkurrentene har kommet i nyere utgaver etter Octavia ble lansert, og skal Skoda opprettholde sin posisjon i mellomklassen, er man nødt til å gi inntrykk av at produktet ikke er altfor gammelt.

Bremsetesting

Skoda Octavia blir ny

Skoda Octavia blir ny

  1. Store bilder


Vanligvis skjer dét gjennom både tekniske og visuelle oppgraderinger. Så blir nok også tilfellet med Octavia. Disse bildene avslører nemlig en testbil med en redesignet front som bedriver bremsetesting på en fjellvei i Østerrike. Litt mer konkret er det frontfangeren og luftinntakene som er nye. Resten av bilen virker uforandret, og den typiske maskeringen glimrer med sitt fravær.

Små justeringer

Det tyder på at de visuelle forandringene blir små, men det er fortsatt en liten stund til resultatet skal vises så ingenting er sikkert. Regn også med mindre justeringer på chassissiden for enda bedre kjøreegenskaper og komfort.

TSI?

Skoda Octavia blir ny


Motormessig er det lite som ligger an til å forandre seg. Dagens Octavia tilbys med motorer fra 80 til 200 hestekrefter. Dersom det blir endringer, er det FSI-motorene på 1,6 og 2,0 liter som ligger tynnest an. Volkswagen har i sine modeller allerede erstattet disse med den lille 1,4 liter store TSI-motoren med mellom 122 og 170 hester. Foreløpig er denne drivkilden eksklusiv for Volkswagen selv, men det er ikke utenkelig at både Skoda og Audi ville kunne nyte godt av den spesielle motoren i fremtiden.

Den oppdaterte utgaven av Skoda Octavia skal trolig vises på Frankfurt-utstillingen i september i år.

  • Store bilder av finner du her.
  • Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder