Skoda Octavia 1,9 TDI 2004: Registerreim

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilmerke: Skoda
Modell: Octavia
Motor: 1,9TDI
Årsmodell: 2004
Kilometerstand: 73.000

Problem: Registerreim.
Hei. Jeg har noen spørsmål vedrørende min Skoda Octavia 1,9TDI - 95 HK, 2004 mod. Har nettopp hatt den inne til EU kontroll, bilen har en km stand på 73.000 km og dette er en pent kjørt bil. Verkstedet mener at registerreimen må skiftes allerede samt kilereimen til vannpumpa. Trodde reg. reimen hadde intervall på ca. 90.000 km, stemmer ikke dette?

I tillegg har jeg fått beskjed om å skifte skivene på bakhjulene. Jeg trodde heller ikke dette skulle være prekært etter snaut 4 år.

Og tilslutt, det er xenon-lys på bilen, nå er begge parklyspærene foran røket, ser vanskelig ut å få løs dekslet bak, for å skifte pærer, har dere noen tips?

Svar: Jeg har hele tiden trodd at det er 90.000 km intervall på disse dieselmotorere. Men i noen tilfeller har det kommet beskjed om nye intervaller fra importør fordi det har blitt oppdaget svakheter. Forklaringen må derfor være at bilverkstedet ditt har oppdaget noe som gjør at denne reima må skiftes. Bremseskiver må mange ganger skiftes på grunn av rust eller at de er utslitt før det har gått 4 år, så det er nok normalt. Pærer kan mange ganger være vanskelige å skifte på grunn av mange deler som står i veien. Du finner sikkert en beskrivelse i instruksjonsboka.