Skoda med prisreduksjoner

Forrige måned bar preg av forsiktige justeringer på nybilprisene, men noen store overraskelser var det likevel rom for. Enkelte modeller av Skoda Octavia og Chrysler Neon gikk ned med 7 - 8 prosent!

Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) innheter hver måned opplysninger om listepriser på de ulike bilmodeller hos samtlige bilimportører i Norge. Som regel er denne listen nokså kjedelig, men innimellom får man noen hyggelige overraskelser.

Prisras på Skoda

Skoda-importør Harald A Møller har satt ned prisene på samtlige modeller med omlag 5 prosent. Vis mer


Som for eksempel når Harald A Møller velger å sette ned prisen på Skoda Felicia - en allerede rimelig bil. Størst er nedgangen på Skoda Felicia LXi stasjonsvogn - der listeprisen er nedjustert med 7,14 prosent til 129.900 kroner.

Det skaper mer harmoni i prisene for Felicia - der stasjonsvognen i utgangspunktet var nærmere 15.000 dyrere enn kombien - nå er prisdifferansen på introduksjonsmodellen beskjedne 8.000 kroner. Samtlige andre Skoda-modeller har også blitt justert ned i pris med mellom 3 og 5 prosent.

Opp igjen for Kia

Kia har måttet tåle en prisoppgang igjen, men er fortsatt blant de aller rimeligste på markedet. Vis mer


Etter kursfall og ditto hyggelige priser på koreanske biler - og da spesielt biler fra Kia - er prisene på vei opp igjen. I snitt har alle modeller gått opp omlag 5 prosent i pris.

Det største påslaget kom på introduksjonsmodellen Kia Sephia 1.5 SLX kombi, som gikk opp 7,14 prosent til 149.900 kroner. Den er likevel fortsatt en av de aller, aller rimeligste kombiene i kompaktklassen.

Neon og Civic ned i pris

De største prisfallene er imidlertid registrert på to enkeltstående modeller. Først ute er Chrylser Neon 1.8 SE, som har gått ned hele 8,16 prosent til 179.900 kroner. Vi har akkurat nå en Chrysler Neon 1.8 LE, og legger ikke skjul på at dette er en bil vi liker veldig godt, og med prisfallet er ikke vår entusiasme dempet. Testen av Neon vil du finne hos oss på onsdag.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Deretter er en av Hondas "kruttønner" - en Honda Civic VTi satt ned med mer enn 9 prosent til 275.000 kroner. Dette er en bil med svært underholdende kjøreegenskaper, men en test av bilen har vi dessverre ikke tilgjengelig.