Skoda lanserer Roomster

Skoda utvider modellprogrammet med en fjerde modell, Roomster, i tillegg til Superb, Octavia og Fabia.

Her kunne det vært bilde av en Roomster. Vis mer

Skoda lanserer Roomster

  1. Store bilder
Her kunne det vært bilde av en Roomster. Vis mer


PRAHA (DinSide Motor): Det første som slår deg når du ser den nye modellen, er at det virker som om den er skjøtet sammen av to forskjellige biler. Førerdelen har høye vinduskarmer og en lun og omsluttet sitteposisjon, mens baksetepassasjerene, fortrinnsvis barna, sitter i et høyt baksete, 5 centimeter høyere enn foran, med store panoramavinduer og veldig lave vinduskarmer som letter utsynet for lave mennesker. I tillegg kan Roomster leveres med glasstak som ekstrautstyr, som også gjør utsikten oppover upåklagelig.

Stående sykkel

Bilen er 4,2 meter lang og den ekstra høyden gjør at det blir god plass inne i kupeen. To velvoksne typer på over 1,90 meter kan greit sitte etter hverandre med baksetet i bakerste posisjon. Baksetet er egentlig tre individuelle seter som kan justeres i lengderetningen (5 centimeter), felles ned eller fjernes helt. Dette gjør det enkelt å kombinere maksimal bagasjeplass med plass til mennesker. Mange har kanskje opplevd hvor vanskelig det kan være vanskelig å frakte en sykkel i en liten personbil. Her kan sykkelen stå oppreist inne i bagasjerommet hvis forhjulet tas av.

I Norge vil Roomster komme i tre forskjellige utstyrsvarianter. Det er Style, Sport og Comfort. Utstyrsnivået vil være greit på alle modeller, men modellnavnet vil reflektere hva det er lagt vekt på.

Utstyr

I Norge vil standardutstyret omfatte elektronisk stabilitetsprogram (ESP), fem hodestøtter, fjernstyrt sentrallås, halvautomatisk klimaanlegg, varme i setene, elektriske speil med varme, radio med CD-spiller, takreeling, lyktespylere samt den veldig praktiske og fleksible seteløsningen bak.

Roomster kommer ikke med firehjulsdrift og den leveres med 5-trinns manuell girkasse til alle motorer. Etter hvert vil bensinmotoren med 1,6-liters slagvolum komme med sekstrinns automatgir.

Motorer

Motoralternativene med bensindrift blir:

1,2 liter med 65 hestekrefter
1,4 liter med 80 hestekrefter
1,6 liter med 105 hestekrefter

Diesel:
1,4 TDI med 70 hestekrefter
1,4 TDI med 80 hestekrefter
1,9 TDI med 100 hestekrefter

Til Norge i november

Roomster blir vist frem for publikum på bilutstillingen i Geneve i mars, men kommer ikke til Norge før i begynnelsen av november. Prisen på bilen er ikke avklart, men med minste motor, dette blir kun en gjetning, bør den koste langt under 200.000 kroner. Importøren regner ikke med å selge mer enn 150 biler på slutten av 2006, men at et normalår vil ligge på 1.000 til 1.500 biler.

  • Store bilder: Hadde ikke Skodas "PR-guru" innført fotoforbud på pressekonferansen hadde dere normalt funnet en rekke bilder på denne lenken. Som dere kan se her: Nå er det ikke rare greiene.
  • (Vi vet at det finnes to skrøpelige bilder av bilen, men etter innsatsen vi la ned for å gi dere full pakke bruker vi ikke bildene til Skoda heller).

    Her finner du mer Skoda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder