Skoda Fabia klarte ikke fem stjerner

Nye Skoda Fabia og Honda Civic Hybrid skuffer i Euro NCAPs kollisjonstest.

Publisert
Sist oppdatert

Fire stjerner er ikke lenger godt nok for nye biler på markedet, heller ikke når det er snakk om småbilklassen som Fabia befinner seg i. Derfor er resultatet i den nylig utførte kollisjonstesten svært nedslående for Skoda.

13 av 16

Går vi litt i dybden og titter på voksenbeskyttelsen ser vi at Fabia kun klarte 13 av 16 stjerner i frontkollisjonstesten. Det var først og fremst dashbordstrukturen som var for svak slik at den representerte en fare for førerens kne og lårbein. Litt bedre gikk det når smellen kom fra siden. Sidebeskyttelsen ble vurdert til 17 av 18 poeng.

Ett poeng fra fem stjerner

Skoda Fabia
Skoda Fabia Vis mer

Skoda Fabia klarte ikke fem stjerner

  1. Store bilder


Legger vi til to ekstrapoeng for setebeltevarsleren, ender vi opp på totalsummen 32 poeng, ett for lite til å klare den femte stjernen. Det er altså ikke snakk om noe dramatisk resultat, men den ene stjernen gjør at Fabia ikke når opp til dagens benchmark.

Barnebeskyttelse

Også barnebeskyttelsen blir vurdert i Euro NCAPs tester. Det gikk fint med den 18 måneder gamle baby-dummien i både front- og sidekollisjonstesten. Litt verre var det for treåringen hvis hode var for utsatt under sidekollisjon. Totalt ble det tre av fem stjerner.

Fotgjengerbeskyttelsen ble vurdert til to av fire stjerner.

Honda Civic Hybrid

Honda Civic Hybrid ble testet i samme omgang som Skoda Fabia. Japaneren klarte seg litt dårligere og fikk til sammen 30 stjerner for voksenbeskyttelsen. Svakt for en helt ny bil, og i frontkollisjonstesten fikk den kun 11 av 16 poeng. Det var først og fremst for lavt trykk i førerairbagen, slik at sjåførens hode ikke stoppet før det traff rattet, som trakk ned.

Honda Civic Hybrid
Honda Civic Hybrid Vis mer


I sidekollisjonstesten oppnådde hybridbilen 17 poeng. 2 poeng ble gitt for beltevarsleren.

Barnebeskyttelsen ble imidlertid bedømt til å være ganske god. Fire av fem stjerner er godkjent i dag, og trekket var for dårlig merkede Isofix-fester i baksetet.

Også fotgjengerbeskyttelsen var over gjennomsnittelig. Civic Hybrid oppnådde tre av fire stjerner.

  • Store bilder fra kollisjonstesten.
  • Relaterte artikler:

  • De sikreste bilene: Full oversikt
  • De sikreste bilene for barn

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer