Skoda byr på sport

Skoda benytter det årlige styling- og tuningtreffet til å vise frem flere spesialversjoner av sine modeller. Rapid Sport er nok den mest interessante.

Rapid Sport er ganske kraftig stylet, og en eventuell RS-utgave blir nok noe mer nedtonet Foto: Skoda
Rapid Sport er ganske kraftig stylet, og en eventuell RS-utgave blir nok noe mer nedtonet Foto: Skoda Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det årlige bilshowet i østerrikske Wörthersee er et høydepunkt for tilhengerskaren til Volkswagen-merkene, i alle fall hvis man liker tuning og styling. Også om man lurer på hva som er i ferd med å komme i vanlige butikker av sportslige spesialvarianter, er det lurt å følge med her.

Les mer om Wörthersee her i fjorårets omtale av messen.

Skoda viser like greit fem sportslige spesialmodeller her i år. Den mest interessante kan fort vise seg å bli en kommende Rapid RS (se fotoalbum under for flere av bilene - minus Citigo Motorsport som det ikke er publisert bilder av). Rapid har nylig kommet på markedet i Norge, men foreløpig bare med motorer opp til 122 hester, så her er det litt å gå på. Skoda sier selv at noe av grunnen til at de stiller den ut er å vise de iboende mulighetene i bilen.

Sjekk prisene og les mer om Rapid her.

Rapid Sport

Den Rapid-baserte bilen omtales som en konseptbil, og heter ganske enkelt Rapid Sport. Den er ganske kraftig stylet, i stil med resten av showet i Wörthersee. Én ting er den tofargede lakkeringen, en annen ting er de store 19-tommerne som bilen hviler på. Foran er det en dyp spoiler og dertil store luftinntak som preger oppsynet på Rapid Sport. Bak er det en slags kraftig karbonramme under støtfangeren med to eksos-enderør på hver sin side som tiltrekker seg mest oppmerksomhet, sammen med den lille hekkspoileren.

Innvendig er de viktigste grepene et sportsratt, Recaro sportsstoler og belysning på dørlisten.

Rapid Sport
Rapid Sport
Rapid Sport
Rapid Sport
Rapid Sport er ganske kraftig stylet, og en eventuell RS-utgave blir nok noe mer nedtonet Foto: Skoda
Octavia stasjonsvogn med sportspakke
Fabia RS Motorsport - UK Edition
Fabia S2000 - en rallybil


TEST: Nye Skoda Octavia

RS-motorer ligger klare

Skoda sier ikke noe om motoriseringen av bilen, men skulle det bli aktuelt med en RS-utgave for produksjon, vet vi fra før at Skoda og Volkswagen-konsernet har nok å velge i når det gjelder sportslige motorer. Det kan for eksempel være 1,4-literen med 180 hester fra Fabia RS og Polo GTI, eller 2,0-literen fra nye Golf GTI, med 230 hester. Med tanke på at Rapid teknisk sett ligger nærmere de to førstnevnte, tror vi 1,4-literen er mer nærliggende. Det vil også gi en litt mer overkommelig pris.

Terningkast 6 - Golf GTI

Trolig må vi uansett vente til etter Octavia RS har kommet. Den er nemlig ventet å bli lansert allerede i sommer. For de som er interessert kan nok bildene av Octavia med sportspakke (se fotoalbum) være et godt hint.