Skibsplast viser 555 Open

Skibsplast er landets eldste bygger av fritidsbåter. Nå viser de en åpen nyhet.

Drømmer du om din første båt, eller kanskje et enklere båthold, så har Skibsplast et godt alternativ på gang. Skibsplast 555 Open er laget for deg som trenger en solskinnsracer for deg og familien, eller som trenger en enkel båt å komme deg ut på fisketurer med. Dette er rett og slett en båt for de som ønsker et veldig enkelt båthold.

Snodig båt fra VW

Daycrusier

555 Open er 18 fot og støtter påhengsmotorer. I stedet for den vanlige sovekabinen i front har Skibsplast her laget en stueplass for dagsturene. Til å være bare 18 fot er det derfor godt med boltringsplass i selve båten, og du har god plass til en familie på de typiske fire. Jo mindre båtene er, jo mer nødvendig er det med smarte løsninger. Derfor er selvsagt bordet til å fjerne, og de ytterste seteplassene bakerst er til å ta vekk for lettere tilgang bakover.

Så mye koster drikking i båten

Enkelt båthold

Skibsplast spiller på at passasjerene sitter dypt i båten, og dermed er godt beskyttet for vær og sjø. Skulle du ønske å stå når du kjører, så er seteputene delt, og til å flippe opp. I tillegg kan setene selvfølgelig snus rundt, og du får en hel sittegruppe rundt bordet, som dessverre kunne vært større. Produsenten forteller også at båten er laget for å gi et så enkelt båthold som mulig. Den leveres uten kalesje, så det er bare å dra på setetrekkene når den skal forlates. Vi tipper likevel at det på sikt vil være mulig å få kjøpt kalesje også, om ønskelig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video av 555 Open:

Velkjent skrog

Skroget i den nye 555 Open er velkjent, og arvet fra 555 VS. Den er konstruert for motorer i området 75 – 135 hk. Med en 80-hesters Mercury, som på bildene, gjør båten ca. 28 knop, hvilket absolutt er akseptabelt. Plassen under fordekket kan lagre alt som ikke ønskes fraktet fra båten hver gang den skal forlates, eller mens du er underveis.

Refser Color Line

Flere muligheter

Skibsplast viser 555 Open


Skulle vi gi Skibsplast et tips om modifisering, så måtte det bli en bakerste benk som kunne brettes ut til solseng. Da får far sitt i form av båten, og mor sitt i form av brunfargen. Kan man ønske mer av en båt til 240.000 kroner? Da får du også teakdekk i dørken.

Båten vises første gang under båtmessen "Båter i Sjøen" i Sandvika fra månedsskiftet.

Tekniske data

Lengde: 5,55 m
Bredde: 2,20 m
Største høyde: 1,70 m
Motor: 75-135 hk
CE-kategori: C
Ant. Pers.: 7
Pris: ca. 240 000 kroner (80 hk)