Skibsplast 555 HT: Ungdommelig Hardtop

Etter at populære Skibsplast 550 gikk ned i dragsuget av båtbransjens mørke epoke i begynnelsen av 90-tallet har 490 HT vært Skibsplasts eneste alternativ i Hardtop-klassen. I år kommer et nytt og større alternativ: 555 HT.

Skibsplast 555 HT: Ungdommelig Hardtop

Skibsplast 555 HT: Ungdommelig Hardtop

  1. Tekniske spesifikasjoner

490 HT begynner å eldes. Den gamle tanten har ikke hatt en ansiktsløftning siden den ble lansert i 1983. Tiden var derfor nær overmoden for å lansere en ny, åpen Hardtop.

Romslig

Med sin lengde på 560 cm og bredde på 220 cm er 555 HT atskillig større enn 490 HT. Og det er nettopp rommelighet som er et av 555 HT`s kjennetegn. I følge produsenten var best mulig utnyttelse av hver eneste kvadratcentimeter et poeng under utviklingen av båten. Derfor er 555 HT konstruert med enkelt skrog, uten inner-liner. Dermed kan nesten hele skrogets bredde utnyttes, noe som igjen gir større innvendig volum.

Også ståhøyden er oppsiktsvekkende i 555 HT. Under kalesjen har du hele 185 cm til rådighet.

Allsidig

Skibsplast ønsket med sin nye 555 HT å lage en fleksibel båt. Med mye stuveplass og seks sitteplasser, som lett kan omgjøres til fire køyer, skal båten være godt egnet både til kortere dagsturer og lengre weekend utflukter.

Allikevel, 555 HT er ingen skjærgårdsjeep. Med sin manglende inner-liner og kabinens putesett er dette ikke en båt man bare forlater rett etter at den er fortøyd.

555 HT leveres med en rekke interessante og praktiske detaljer. Blant annet frontluke for lettere adkomst, sofa akter som kan slås ut til solseng og småhyller for diverse uunnværlige eiendeler (les mobiltelefon, solbriller etc.).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Moderne design

For å gi den nye 555 HT en moderne design overlot Roald Skibsrud i Skibsplast designoppgaven til sin sønn, Rune. Sammen med industridesigner Espen Thorup (som blant annet har designet Nordkapps prisbelønte Avant 490) tegnet de den nye modellen med ønske om lage en moderne båt som samtidig ikke bryter med den klassiske Hardtop båten. Igjen er det allsidighetstanken som har vunnet frem: 555 HT vil appellere til ungdommen, samtidig som heller ikke de eldre skal skremmes vekk.

555 HT har en vekt uten motor på 590 kg. Den leveres med motorer fra 70 hk til maksimalt 115 hk. Med det minste motoralternativet er båten god for 31 knop. Med større motor og høyere bensinforbruk skal båten klare over 40 knop i følge leverandøren. Dette er imidlertid ikke testet ut enda.

I løpet av sesongen håper Skibsplast på å ha mellom 40 og 50 båter av typen 555 HT på vannet. De forteller videre at årets produksjon ikke er utsolgt, men vil ikke garantere deg en bestemt leveringsdato. Ønsker du deg en Skibsplast 555 HT må du punge ut med 238.285 kroner, for en båt med det minste motoralternativet (70 hk).