Toyatas nye miljøbiler vil trolig bli laget i tang. Foto: no.wikipedia.org
Toyatas nye miljøbiler vil trolig bli laget i tang. Foto: no.wikipedia.orgVis mer

Skal lage miljøbil av tang

Toyota Prius skal bli enda grønnere enn noen gang.

Vi har opp gjennom tiden lært oss at tang og tare kan brukes til så mangt. Planten er rik på næringsstoffer, og kan for eksempel brukes i matretter.

Men at tang og tare også kan bli til biler, ja, det er kanskje noe mer oppsiktsvekkende. Miljøvennlige biler laget av tang kan imidlertid være å se på veiene innen 15 år – hvis alt går etter planen.

Übergrønn

Hybridbilen Toyota Prius har allerede blitt stemplet som et miljøvennlig alternativ, og det er denne bilen bilprodusenten nå ønsker å videreutvikle ved å produsere den av tang og tare.

Den nye bilen har fått navnet 1/X og vil bli vist fram på en motormesse i Melbourne 28. februar.

1/X vil bygges på det samme hybridkonseptet som Prius, som er bygd av karbonfiber, men den nye bilen vil erstatte karbonfiber med tang. Tang kan nemlig videreutvikles til å bli bioplastikk.

Her er 1/X konseptbilen på en bilutstilling i Chicago.
Her er 1/X konseptbilen på en bilutstilling i Chicago. Vis mer


Mer miljøvennlig

- Vi har allerede laget karosserier i karbonfiber. Selv om dette materialet er overlegent når det kommer til kollisjonssikkerhet, så er det laget av olje, sier prosjektleder Tetsuya Kaida bak 1/X .

- I framtiden kan vi imidlertid se for oss at vi kan ta i bruk andre naturressurser. Vi ønsker å produsere biler av tang, ettersom Japan er omringet av sjø og tilgangen er stor.

Kilde: blog.wired.com