<strong><b>NY ASFALT:</strong></b> Det er flere tusen kilometer som skal asfalteres i sommer. Vær oppmerksom på de som gjør jobben. Foto: TT NYHETSBYRÅN
NY ASFALT: Det er flere tusen kilometer som skal asfalteres i sommer. Vær oppmerksom på de som gjør jobben. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Sjekk om du får ny asfalt i ditt nærområde

Statens vegvesen har full oversikt.

Publisert
Sist oppdatert

Lite er mer irriterende enn å kjøre terrengbil på fylkesveiene, med mindre du har støtdempere som lader batteriet ditt. Det går gjerne hardt utover både felger og dekk etter hvert som de tar seg frem på de humpete veiene.

- Til sammen skal 2,1 millioner tonn asfalt ut på norske riks- og fylkesveier i år, forteller Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen.

Til sammenligning ble det i 2013 kjørt ut 1,9 millioner tonn asfalt.

Mest oppussing i øst

Totalt vil asfalten dekke 3.375 kilometer med vei. Vinje forteller at det har vært en jevn økning de siste årene, men at det i 2016 er en liten nedgang fra 2015.

Når asfalten legges, varierer i de ulike landsdelene, men i all hovedsak foregår arbeidet mellom mai og september. Nord i landet begynner det noe senere, da telen sitter lenger i bakken.

Lurer du på om det blir ny asfalt på den hullete veien i ditt nærområde? Sjekk Vegvesenets eget kart.

Landsdelen som får flest kilometer dekket med asfalt er region øst, som med 660.000 tonn er på topp.

 • Region øst: cirka 660.000 tonn asfalt
 • Region sør: cirka 415.000 ton asfalt
 • Region midt: cirka 400.000 tonn asfalt
 • Region vest: cirka 330.000 tonn asfalt
 • Region: nord: cirka 310.000 tonn asfalt
 • En kikk på kartet fra Vegvesenet røper samtidig at det ikke nødvendigvis er mange kilometrene med ny vei på alle strekninger de asfalterer.

  Ønsker mer respekt langs veien

  <strong><b>VÆR OBS:</strong></b> Veiarbeiderne holder til kun centimeter fra bilen din. Vær oppmerksom og la mobilen ligge oppfordrer Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen. Foto: TT NYHETSBYRÅN
  VÆR OBS: Veiarbeiderne holder til kun centimeter fra bilen din. Vær oppmerksom og la mobilen ligge oppfordrer Kjell Bjørn Vinje i Statens vegvesen. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer


  Veiarbeiderne har en relativt utsatt hverdag, og Vinje har et tydelig ønske om at bilistene respekterer de nedsatte fartsgrensene og arbeiderne som til daglig holder på langs veien.

  - Respekter asfalt- og veiarbeiderne. De er hverdagshelter som er på veien for deg og meg. Tilpass farten etter angitt fartsgrense og forholdene for øvrig.

  - Bare centimeter unna bilen arbeider folk for at du skal få kjøre tryggere og raskere seinere.

  Han oppfordrer også om at alle følger skiltingen og lar mobilen ligge selv om det skulle gå sakte.

  LES OGSÅ:
  Kolliderer du i lyktestolpen, må du fort betale
  Skal ruste opp landets tunnelnett
  Dette kan det være lurt å ha i bilen i sommer

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer