Nytt nettkurs

Sjekk om du er trafikksikker

Statens Vegvesen tilbyr en test på nett som skal bidra til større sikkerhet blant alle trafikanter.

FORNØYD: Seniorrådgiver Yngvild Munch-Olsen i Statens Vegvesen demonstrerer det nye nettkurset deres som skal fortelle deg om du er en god sjåfør. Foto: Kjell Bjørn Vinje/Statens vegvesen.
FORNØYD: Seniorrådgiver Yngvild Munch-Olsen i Statens Vegvesen demonstrerer det nye nettkurset deres som skal fortelle deg om du er en god sjåfør. Foto: Kjell Bjørn Vinje/Statens vegvesen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå har Statens Vegvesen lansert et nytt nettkurs som et tiltak for å bevisstgjøre trafikanter om sitt viktige bidrag til bedre trafikksikkerhet.

Kurset er unnagjort på noen minutter – og skal bidra til at økt sikkerhet i trafikken gjennom å spre kunnskap og øke bevisstheten hos trafikantene, står det i en pressemelding.

Kan bli bedre

Norge har den beste trafikksikkerheten i verden, men målet er at den skal bli bedre.

Det nye kurset tar opp noen av de viktigste temaene som trafikantene selv kan gjøre noe med, ifølge seniorrådgiver Yngvild Munch-Olsen i Vegvesenet.

Trafikksikker atferd er også ofte økonomisk fornuftig, og gir god flyt i trafikken, legger hun til. Derfor er fart, oppmerksomhet, samhandling og sikring i bil er noen av hovedtemaene i nettkurset.

- Alle har ansvar

Trygg Trafikk synes nettkurset er et positivt bidrag for å gjøre oss trafikanter bevisst på rollene våre i trafikken.

- Holdningene våre er med på å avgjøre om vi får den riktige utviklingen som vi ønsker eller ikke. Skal vi klare å unngå alvorlige ulykker i framtiden, må alle ta til oss dette ansvaret, sier kommunikasjonssjef Christoffer Solstad Steen til Dinside.no.

For Trygg Trafikk er det viktig å få en slutt på alvorlige ulykker i trafikken, og for all del unngå at flere mister livet eller blir hardt skadd på veiene våre.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!