Sjekk nye Honda CR-V

CR-V med crossoverstuk! 2007-modellen av Honda CR-V får sportslige linjer og en svært markant vinduslinje mot hekken. Men har Honda lånt designcrewet til SsangYong?

Nye CR-V. Merk spesielt lykter og grill som flyter over i hverandre.
Nye CR-V. Merk spesielt lykter og grill som flyter over i hverandre. Vis mer

Sjekk nye Honda CR-V

  1. Store bilder
Elegant swoop over sidevinduavslutningen - eller?
Elegant swoop over sidevinduavslutningen - eller? Vis mer


Selv etter fire år på markedet selger ”gamle” CR-V godt. I SUV-segmentet er den kun slått av Toyota RAV4 og Suzuki Grand Vitara. Mye av populariteten skyldes dieselmotoren som kom i fjor. Men tiden for kantede og klumpete SUVer kan være over.

Sportsligere

Nå viser spionbildene av 2007-modellen en frisk, ny design som har tatt igjen aldersgapet til konkurrentene med god margin. Den første assosiasjonen var ”Ssang Yong Rodius”. Det skyldes ikke minst avslutningen av sidevinduet bak. Men hvor Rodius' takavslutning har fått mye pepper, ser det atskillig mer vellykket ut på nye CR-V. Som også på Mercedes R-klasse. En annen bil som kan ha stått modell er dessuten Nissans frekke Murano. CR-V'en er kanskje ikke blitt fullt så sportslig i fremtoningen, men det er fortsatt klare trekk av crossover i linjene.

Et hakk større?

Nye CR-V med crossoverstuk!
Nye CR-V med crossoverstuk!
Vis mer


Av øvrige markante trekk bør man legge merke til grillen og lykter som går i ett. Hjulet på bakluka er også fjernet. Ut fra bildene kan man også ane at bilen har blitt lengre, med økt bagasjeplass som resultat. Nye CR-V er visstnok bygget over samme plattform som Hondas amerikanske luksus-SUV Acura RD-X. Motormessig vil den imidlertid etter alt å dømme fortsette med samme 2,2-litersdiesel CDTi med 140 hestekrefter som nylig fikk skryt i siste DinSide-test.

Til Norge i januar

Mektig CR-V hekk - uten reservehjul.
Mektig CR-V hekk - uten reservehjul. Vis mer


Spionbildene, som viser flere forskjellige biler, er visstnok tatt i Vancouver, Canada. Skiltene viser imidlertid registrering i California. Honda skal etter planen ikke slippe offisielle bilder av bilen før 1. september – og likevel kjører de rundt med umaskerte biler? Bilen ventes til Norge i januar. Dagens CR-V koster fra 342.000 kroner med 2,0 bensin, og fra 418.000 kroner med 2,2 diesel.

Kilder: Bilder og spekulasjoner er basert på opplysninger fra blant annet Automedia.

  • Store bilder finner du her.

    Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder