Sjekk hva bilimporten koster deg

DinSide Motors importkalkulator er blant DinSides mest populære verktøy. Nå er den tilpasset det nye bilavgift-regimet.

Sjekk hva bilimporten koster deg

Sjekk hva bilimporten koster deg


  Er du blant de mange som leker med tanken om å importere din egen bil? Da er vår importkalkulator et nyttig verktøy. Vi har nå oppdatert egenvekt- og effektsatsene og gir deg mulighet til å velge mellom følgende beregningsmåter:

  CO2-utslipp

  Brukes der den aktuelle bilen har typegodkjenning som inkluderer tall vedrørende drivstoff-forbruk og CO2-utslipp. Dette gjelder alle personbiler med tillatt totalvekt under 2.500 kilo fra og med 1. januar 2001 og alle personbiler med tillatt totalvekt over 2.500 kilo fra og med 1. januar 2002. Det finnes imidlertid eksempler på eldre biler som har CO2-utslipp i typegodkjenningspapirene.

  Bensin

  Brukes for biler med bensinmotor der CO2-utslipp ikke inngår i typegodkjenningspapirene. Du oppgir slagvolum i kubikkcentimeter og får svar i form av slagvolumavgift. Legg merke til at bensinbiler belastes med høyere slagvolumavgift enn dieselbiler.

  Diesel

  Brukes for biler med dieselmotor der CO2-utslipp ikke inngår i typegodkjenningspapirene. Du oppgir slagvolum i kubikkcentimeter og får svar i form av slagvolumavgift. Legg merke til at dieselbiler slipper unna med lavere slagvolumavgift enn bensinbiler.

  Varebiler kommer

  Følg med på DinSide Motor, i nærmeste fremtid vil importkalkulatoren nemlig bli utvidet til også å omfatte varebiler.

 1. Importkalkulatoren finner du her.