<b>SNAKK OM BÅTLIV:</b> Selv småbarn kan nyte det lokale badevannet med dette sammenfellbare svømmebassenget. Det beskytter mot store dyp og havets øvrige beboere. Foto: Vuk Dragovic
SNAKK OM BÅTLIV: Selv småbarn kan nyte det lokale badevannet med dette sammenfellbare svømmebassenget. Det beskytter mot store dyp og havets øvrige beboere. Foto: Vuk Dragovic Vis mer

Sjekk den yachten!

Med sammenfellbart svømmebasseng.

I dag finnes nok av seilbåter og motoryachter spekket med luksus, på markedet. Noe av den ferskeste luksusen som du kan få tak i på det norske markedet, kan du se i vår artikkel fra årets båtmesse Sjøen for alle på Lillestrøm.

Der kan du blant annet se bilder av Koenigsegg-Bård Ekers nye folkebåt: Hydrolift SX-22.

(Du kan se mer av arkitektens design på porteføljen hans på nett (ekstern lenke).)

Konsept

Atreides heter denne luksusyachten utviklet av serbiske Vuk Dragovic, som foreløpig kun er et konsept. Ideen med et sammenfellbart svømmebasseng som felles ut i havet bak båten, og som siden felles sammen når badingen er over, er såpass frisk at den har fått en god del oppmerksomhet i utenlandske media. Det er noe mer originalt enn verdens største yacht og verdens mest luksuriøse.

I tillegg til tryggheten som den faste rammen rundt bassenget bak på båten utgjør, er det enda et trekk ved den sammenfellbare bassenget som gjør det betagende - og det er bassengbunnen.

Seiler du helst til himmels? Sjekk ut disse luftyachtene i stedet: Aeroscraft ML866 og Aircruise .

Foto: Vuk Dragovic
Foto: Vuk Dragovic
Foto: Vuk Dragovic
SNAKK OM BÅTLIV: Selv småbarn kan nyte det lokale badevannet med dette sammenfellbare svømmebassenget. Det beskytter mot store dyp og havets øvrige beboere. Foto: Vuk Dragovic
Foto: Vuk Dragovic
Foto: Vuk Dragovic
Foto: Vuk Dragovic
Foto: Vuk Dragovic


Hopp til havs

Riktignok finnes det skip med svømmebasseng på dekk - men det er tross alt litt kulere og for ikke å snakke om mye bedre å bade i saltvann enn i klorvann på dekk. For med dette bassenget strømmer vannet fra havet du seiler i, inn gjennom sluser på sidene av bassenget - og gjør at du kan bade i Middelhavet, Adriaterhavet eller Stillehavet - uansett om du ikke er svømmedyktig eller komfortabel med å hoppe til havs uten livlinje.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Din mening

Bader du fra båt - og hvordan gjør du det i så fall? (Avsluttet)
Ja, jeg bader gjerne fra båt - og hopper/stuper da i vannet(68%) 680
Ja, jeg bader gjerne fra båt - og klatrer ned badestigen(10%) 97
Har aldri hatt muligheten til å bade fra fritidsbåt, men hadde gjerne badet dersom muligheten bød seg(9%) 93
Nei, jeg bader ikke fra båt(7%) 65
Har aldri hatt muligheten til å bade fra fritidsbåt, men ville aldri gjort det(3%) 34
Vet ikke(3%) 29
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Bassengbunnen består av et trekkspillvinduer, som altså folder seg sammen når bassenget foldes sammen - og flater seg ut og danner et glassgulv når bassenget er utslått.

Adkomsten er via båtens badebrygge på hekken, og med glassbunn kan du fremdeles se noe av livet i havet - men uten å risikere å komme i direkte kontakt med det. Det høres kanskje pysete ut, men på den annen side slipper du eventuelle uheldige møter med for eksempel brennmaneter eller andre uønskede havinnbyggere.

I tillegg til det unike bassengkonseptet, loves det også at luksusyachten har akkurat det: luksus.

For deg som helst ikke vil styre luksusyachten, men er mer komfortabel med å la andre holde roret og heller plaske i dekksbassenget med en paraplydrink selv, er kanskje fjorårets største nyhet et riktigere valg: Royal Caribbeans "Oasis of the Seas" - verdens største cruiseskip.