Sjekk den Volvoen!

Student på utplassering realiserer design-mesterverk.

Helt til finanskrisen sørget for at det ble litt mindre aktuelt med spektakulære vyer for luksusbilmarkedet, var en av de dominerende trendene de såkalte firedørs-kupéene. Nå kan strengt vurdert ikke en kupé ha fire dører, så det dreier seg i virkeligheten om sedaner med kupéaktig fasong.

Luksusklasse

Mercedes CLS var tidlig ute og i den øvre luksusklassen er nye modeller av denne typen nært forestående fra Porsche (Panamera) og Aston Martin (Rapide). Også i den mer folkelige mellomklassen har bilprodusentene fått det for seg at dette er en fin måte å differensiere produktet og favne videre på. Luksus-utgaven av Passat, Passat CC, er et eksempel på det.

Emosjonelt

Interiør av Volvo SC90 Concept Foto: Nouphone J. Bansasine
Interiør av Volvo SC90 Concept Foto: Nouphone J. Bansasine Vis mer

Hva synes du?

Volvo SC90 Concept er... (Avsluttet)
Nydelig(82%) 3615
Ikke så verst(14%) 621
Mislykket(3%) 114
Ikke noe særlig(2%) 83
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.

Nå har vi fått vite at Volvo har en studie av samme type modell i sine mapper. Bilen heter Volvo SC90 Concept. Det er den vi ser bilder av her. Hva dreier det seg om?
Jo, et konkret forslag til nytt premiumprodukt for Volvo, designet av et lovende talent ved navn Nouphone J. Bansasine - utplassert designstudent under veiledning av Christopher Benjamin. Ideen var at bilen skulle bli klar til lansering i 2015 som nytt flaggskip i Volvos modellrekke. Ønsket var at Volvo på denne måten skulle styrke den emosjonelle komponenten i merkets image.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble lagt merke til

Denne designen ble utviklet i forbindelse med Bansasines oppdrag hos Volvo så tidlig som sommeren 2007. Fremdriften ble jevnlig drøftet med et designteam ledet av designdirektøren, og at designeren med denne bilen ble lagt merke til er det ingen tvil om. Modellen, utstilt på Art College Center of Design, fikk Michelin til å be Bansasine om å få bruke hans prosjekt i forbindelse med Michelin Design Challenge.

Vi gleder oss til å se i hvilken grad Volvo ønsker - og får anledning til - å følge opp dette designkonseptet inn i fremtiden. Uansett sier vi: Bravo, Bansasine! Hva mener dere?

Alle bilder: Nouphone J. BansasineVIDEO:


Saken er tidligere publisert i 2009.