Den kom såvidt på veien, så hvis du har lyst på et unikt eksemplar er tiden inne. Foto: Saab
Den kom såvidt på veien, så hvis du har lyst på et unikt eksemplar er tiden inne. Foto: SaabVis mer

Siste sjanse for kjøp av Saab-SUV!

Og det er ikke den eneste modellen Saabs konkursbo lokker med. Før du lar deg friste bør du likevel lese nøye det som står med liten skrift.

Det er den svenske auksjonstjenesten KVD som nå skal selge restene fra Saabs konkurslager, og her er det faktisk noen svært spennende godbiter å velge blant.

LES OGSÅ:

Eller hva sier du til å få kloa i modeller som såvidt ble satt i produksjon, eller som aldri rakk å komme på markedet før konkursen var et faktum?

Drømmebiler for Saab-fans

Totalt er det hele 78 Saab-er som skal under hammeren, fordelt på følgende modeller:


Selve auksjonen startet den 19. mars og avsluttes allerede 3. april, så er du interessert har du dårlig tid. Merk deg også at visning av bilene skjer denne fredagen, altså 22. mars, i Wallhamn utenfor Gøteborg.

Her er det imidlertid ikke nok å bare troppe opp, du må avtale tid på forhånd via denne e-postadressen: saabauction@kvd.se innen klokken 12 i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men pass på, pass på!

Før du sjekker bankkontoen og avtaler tid lønner det seg imidlertid å ta en tenkepause:

De fleste av bilene kan nemlig ikke kjøres i trafikken.

Problemet er ganske enkelt at flere av modellene ikke har blitt typegodkjent, og derfor ikke kan registreres. I praksis er altså dette biler som kun egner seg som samlerobjekter for museumer, eller privatpersoner med samlemani.

Har du drømt om å kjøpe Saabs 9-4X-SUV bør du imidlertid følge med, det er nemlig 24 slike modeller til salgs og der er det bare å betale toll og momssatsene for å få skilter.

Les mer om de ulike modellene, og ikke minst hvilke vilkår som gjelder for hver enkelt bil på KVDs nettsider. Her gjelder det altså å sjekke nøye, så slipper du en helt unødvendig bomtur.

Kilde: Pressemelding KVD