Siste åndedrag for Evinrude og Johnson?

15. desember la amerikanske OMC ned produksjonen av Evinrude og Johnson, rett før jul gikk de konkurs, og i dag møter de kreditorene i retten. – Ingen stor dramatikk, mener den norske importøren.

Problemene vil ingen ende ta for de amerikanske båtmotorene. Outboard Marine Corp. (OMC) slet lenge med tekniske problemer og dårlig rykte etter lanseringen av Evinrude Ficht. 5. desember måtte 1.000 arbeidere gå fra sine jobber, under to uker senere stoppet produksjonen av båter og motorer. Rett før jul ble OMC slått konkurs.

I USA jobbes det nå hardt for å finne nye finansielle eiere til de forskjellige delene av produksjonen. Blant de som hittil har vist interesse er Kawasaki, Suzuki, Toyota og Polaris.

Lagrene tømmes

Dermed er det ikke sikkert motorene forsvinner fra markedet. Likevel erkjenner den norske importøren at flyten i motor- og deleleveransen kan bli redusert i fremtiden.

- Men vi har et betydelig motorlager, og vil ikke ha problemer med å levere motorer eller deler de kommende månedene, forteller Trond Underhaug i Fische Marine. Hvor mange motorer importøren har i bakhånd vil Underhaug ikke ut med.

Siste fem båtnyheter
  1. Wally One er vist

DinSide vil holde deg løpende orientert om den videre utviklingen i saken.

Relaterte lenker

  • Evinrudes 2001-modeller