Siri hjelper med stemmestyringen

Håndfri får en ny betydning når stemmestyring fungerer - som her.

Opel Adam snakker nå flytende med iPhone. Foto: Opel
Opel Adam snakker nå flytende med iPhone. Foto: Opel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle bilprodusentene er i modus for å snakke om multimediasystemer om dagen, og Opel er intet unntak. Nå er det deres siste lille kreasjon, Adam, som får spennende teknologi.

Intelligent?

Hittil har det vært mulig å få Opels IntelliLink-system i Adam. Nå utvider Opel systemet, som mer kan kalles et kommunikasjonssystem mellom bil og telefon. Det stemmestyrte systemet Siri Eyes Free kan dermed brukes sammen med underholdningssystemet i Adam, og du kan Siri om å utføre mengder av tjenester for deg.

Siri hjelper med stemmestyringen


Det ligger noen enkle systemkrav i bunnen for at du kan benytte løsningen, deriblant at du har en iPhone 4S eller iPhone 5, og operativsystemet må være iOS 6 eller nyere. Med dette på plass kan du kontrollere det hele ved knapper på rattet, og du får kvitteringstoner etter hvert kommandoforsøk.

God funksjonalitet

Vi har selv opplevd Siri i bruk, og du kan føre så godt som en vanlig samtale med systemet, uten å måtte fremføre setningene med vekt på enkeltord. Du kan få lest opp, eller lese inn sms, du kan be systemet sjekke kalenderen din, og alt bare med hjelp av stemmen.

Tanker om iCar

Når du kombinerer Siri med systemet i Opel Adam vil du ikke ha noen tekskonvertering i displayet på telefonen din. Opel forteller at dette er et sikkerhetstiltak de har lagt inn sammen med Apple for at bilister ikke skal bli distrahert.

iOS for bil

Full kobling

Koblingen mellom telefonen og IntelliLink foregår via Bluetooth, og deretter er det bare å benytte knappene på rattet. Det interessante er at du ikke bare kan hente ut informasjon som ligger på telefonen din, men dette er et system som også kan hente resultater fra fotballkamper, værmeldinger, og annen enklere informasjon.

Levelig pris

IntelliLink er nå standard i alle Adam, uten kostnad. Dersom du ønsker å implementere Siri Eyes Free sammen med dette underholdningssystemet, så koster det deg 2.500 i tillegg. Det er for øvrig interessant å se at Apple sniker seg inn i bilene på mange forskjellige måter, for de har også fortalt om sitt eget operativsystem som er spesialdesignet for nettopp biler.

Hva med Android?

Opel Adam  med Android.
Opel Adam med Android. Vis mer


For brukere av Android er situasjonen foreløpig en annen. Opel har sendt ut en del bilder i denne sammenhengen, men selv om de prater mye om alle løsningene, så er alle funksjonene knyttet opp til iPhone og iOS.

Vi merker oss likevel at det sitter en Androidtelefon i holderen på et av bildene. La oss si at det kan være håp, men foreløpig er det IntelliLink og Apple som har giftet seg. Poenget i det hele er uansett at dette nå er på vei inn i bilen, og da varer det ikke lenge før andre bilprodusenter har akkurat det samme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer