Sikkerhet fra Sverige

Ved hjelp av god markedsføring og produktutvikling er etter hvert Volvo blitt ensbetydende med sikkerhet. Konseptbilen som lanseres på bilmessen i Detroit i januar bryter ikke med tradisjonen.

Sikkerhet fra Sverige
[Ugjyldig objekt (NAV)]

SCC, eller Safety Consept Car, heter den nye konseptbilen fra Volvo. SCC vil for første gang vises på bilmessen i Detroit, men DinSide kan allerede nå fortelle deg hvilke kort svenskene har på hånden.

- Bil for øyet

- Volvo Safety Consept Car er bygd for øyet, forteller svenskene.
Og med det tenker de ikke bare på hvordan bilen er å se på. Bilen er også utviklet med tanke på å gi føreren maksimal sikt under kjøringen.

For å bedre utsynet til føreren har Volvo utstyrt bilen med en gjennomsiktig A-stolpe. Men svenskene nøyer seg ikke med dette: Volvo SCC har også en sensor som automatisk leser av førerens øyne. Deretter justeres setet automatisk slik at øynene havner i en optimal posisjon, både i forhold til vegbanen og instrumenteringen.

Denne teknologien ble presentert allerede for en måned siden i konseptet "Eye-car".

Mer teknologi

Svenskene har imidlertid mer teknologi å by på. Blant annet vil SCC utsyres med en toveis kommunikasjonsenhet innebygd i fjernkontrollen til sentrallåsen. Ved hjelp av denne vil du til en hver tid få beskjed om hva som skjer med bilen din. Blant annet vil en hjertesalgsensor registrere om bilen har fått ubudne gjester. Eller om du har glemt igjen poden på fem år.

- Grunnideen er at bilen aktivt skal bidra til å øke følelsen av sikkerhet, selv når bilen er parkert, fastslår Hans Gustavsson, sjef for forskning og produktutvikling i Volvo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rallybelte

Volvo utstyrer også SCC med to nye firepunktsbelter – CrissCross og Center Buckle. Det førstnevnte er et konvensjonelt trepunktsbelte som suppleres med et diagonalt brystbelte. Center Buckle er derimot et hengslebelte, lik de du finner i rally- og racerbiler.