Sier ja til personlige bilskilt

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) er positiv til innføring av personlige bilskilt i Norge.

<b>SIER JA:</b> Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier han er positiv til innføring av personlige bilskilt i Norge, og har bedt Statens vegvesen se på saken.
SIER JA: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier han er positiv til innføring av personlige bilskilt i Norge, og har bedt Statens vegvesen se på saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en artikkel av NTB i Dagbladet, bekrefter samferdselsministeren dette i et brev til Stortinget.

Men til deg som allerede nå har begynt å glede deg, så vil det nok ta litt tid. Solvik-Olsen har bedt Statens vegvesen se på saken, og det er altså ikke satt verken bekreftelser eller dato per nå.

Innføringen av personlige registreringsskilt, vil uansett ikke kunne komme før motorvognregisteret (Autosys) er tilrettelagt for denne ordningen.

Enn så lenge kan du uttrykke personlige meninger på skiltrammen.

Fritt fram - men med en viss sensur ...

Din mening

Hva vil du være villig til å betale for et personlig bilskilt? (Avsluttet)
1.000-2.999 kroner(34%) 1270
Ingenting ekstra(31%) 1169
Jeg vil ikke ha det(13%) 477
3.000-5.999 kroner(12%) 461
10.000-15.000 kroner(7%) 260
6.000-9.999 kroner(3%) 106
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er ikke første gang vi ser et forslag om innføring av personlige bilskilt. Og du har sikkert sett det i mange andre land.

Amerikanerne er kanskje best kjent med fantasifulle personlige registreringsskilt, men også svenskene har denne muligheten.

I Sverige er personlige bilskilt underlagt en viss sensur, og alle inntektene som kommer fra dette, er øremerket trafikksikkerhetstiltak.

I Sverige koster det nemlig. For personlige registreringsskilt betaler eieren 6.000 svenske kroner for ti år. Dersom de ønsker å forlenge dette, koster det enda 6.000 kroner for ytterligere ti år, eller 3.500 kroner for fem år.

Les også: Mange forskjellige bilskilt på norske veger - se hva som kreves

Det gjenstår å se når dette vil bli innført i Norge. I et brev til Facebookgruppen Personlige bilskilt i Norge, skriver Samferdselsdepartementet at de har «til hensikt å innføre dette når de nødvendige overordnede tekniske forutsetningene i Autosys er tilstede».