Setter opp farten i ferien

Motorveier i to populære ferieland kan igjen forseres i høyere hastigheter.

<strong>FORSVINNER:</strong> Både på danske og spanske motorveier endres fartsgrensene på flere strekninger. Foto: COLOURBOX.COM
FORSVINNER: Både på danske og spanske motorveier endres fartsgrensene på flere strekninger. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mars ble fartsgrensene i Spania satt ned med umiddelbar virkning. Fartsgrensene på veier med 120-km/t ble satt ned til 110 km/t , og spanske myndigheter varslet da at tiltaket ville vare i alle fall ut juni i år. Det viser seg at de holder ord.

Les mer om hvorfor de kuttet: Upopulære fartsgrenser

Fra i dag, fredag 1. juli, kan man igjen kjøre i 120 på spanske motorveier, skriver danske FDM.

Også danskene øker farten

Samme sted får vi vite at det på danske veier igjen blir rom for høyere fart. Standard fartsgrense på danske motorveier er 130 km/t, men flere strekninger har hatt fartsbegrensning på 110 km/t. Nå skal 45 kilometer med motorvei få fjernet denne begrensningen.

Se kart over fartsbegrensningene på danske motorveier her, og mer informasjon om hvilke strekninger som nå får øket fart.

Her er drivstoffet dyrest i Europa (snittpriser fra 15 land.)

Men i Norge går det saktere

I mars meldte vi også at 420 km vei i Norge vil få redusert fartsgrense fra 80 til 70 km/t og 70 km vei fra 90 til 80 km/t, etter at det er vedtatt nye kriterier for fartsgrenser.

- Nye fartsgrenser på ulykkesutsatte strekninger med stor trafikk kan bidra til å redusere antall trafikkdrepte med inntil 10 personer per år, anslo vegdirektør Terje Moe Gustavsen i en melding fra Statens vegvesen, og henviste til lignende tiltak i Sverige som har gitt god og dokumenterbar effekt på ulykkestallene.

Se opp: Omkjøringsveien har fått lavere fart og fotobokser