Seter, interiør og utstyr

Du skal være en Touareg-kjenner for å legge merke til de innvendige endringene. Men de er der.

Touareg har helt siden starten kunnet skilte med et interiør som uten problemer holder følge med standaren i sitt segment - premium-SUV-klassen. Volkswagen har derfor vært svært forsiktige med å gjøre endringer. Men den som ser nøye etter, vil oppdage at bilen blant annet har fått nye forseter med kraftigere sidevanger og dermed også bedre sidestøtte. Samtidig er baksetene slanket og forandret, slik at Touareg-eieren nå får et helt flatt lasterom når baksete-ryggene felles ned.

Stort fargedisplay

Seter, interiør og utstyr
Seter, interiør og utstyr

Instrumentpanelet har i utgangspunktet beholdt samme grunndesign,
med to store og fire små instrumentklokker. Men ny merking har gitt forbedret lesbarhet. I tillegg er det utviklet et nytt og kjempestort digitaldisplay med farger, høy oppløsning og 3D-effekter. Blant annet har føreren muligheten til å klikke frem et stort og lekkert kompass.

Mangler regnsensor og takskinner

Standardutstyret kunne etter vårt syn gjerne vært mer rikholdig. Blant annet står både regnsensor og automatisk nedblendbart bakspeil på ekstrautstyrslisten, noe som er svakt i denne prisklassen. Vi mener også at takskinner og parkeringssensorer burde ha vært standardutstyr i en slik bil.

Alarm, fartsholder og store alufelger

Når det er sagt, må det understrekes at utstyrsnivået på ingen måte er håpløst. Både klimaanlegg med to soner, integrert og rattbetjent radio, fartsholder, alarm og rattbetjent kjørecomputer er på plass. Det samme er tåkelykter, innstegsbelysning, midtarmlene i baksetene og 17-toms alufelger. Sikkerheten ivaretas blant annet av antiskrens (ESP), beltestrammere og seks kollisjonsputer. Vi må heller ikke glemme at firehjulsdrift, lavgirserie, senterdifferensialsperre og automatgir følger med på kjøpet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men hva med den nye V8-motoren? Hvilke dieselmotorer kan du velge mellom? Og hva med kjøreegenskapene? Les mer om Touareg her.