Seriøs sportsbil fra britiske Marcos

Den britiske miniprodusenten Marcos kommer med to nye og enda heftigere versjoner av den ekstreme sportsbilen TSO.

Seriøs sportsbil fra britiske Marcos

Seriøs sportsbil fra britiske Marcos

  1. Store bilder


GTC er en kupé, mens R/T er en toppløs opplevelse. Begge kommer med samme motor som vi finner i blant andre den legandariske amerikanske sportsbilen Corvette. Det betyr 5,7-liters V8, men de har fintrimmet den litt slik at hestekraftantallet nå er oppe i 420. Girkassen er manuell og sekstrinns. Både GTC og R/T kan leveres med "performace pack" som gir deg hele 462 hestekrefter å leke med. For dette er et rent leketøy.

Kompromissløs

Den lukkede varianten er enda mer fokusert og kompromissløst satt opp enn roadsteren. Det betyr at understell og bremser er sterkt racinginspirert. Kupéen kommer også med en bakre diffusor som skal lede luften riktig og sørge for at marktrykket opprettholdes også i høye hastigheter. Kanskje ikke så dumt med tanke på at toppfarten ligger tett opptil 300 km/t. 0-100 går på like over fire sekunder.

Roadsteren har bare marginalt dårligere tall å vise til, men med et mer komfortorientert chassis skal den by på en litt mer komfortabel kjøretur. Men bevares, vi snakker fortsatt om en hardbarket sportsbil.

Seriøs sportsbil fra britiske Marcos


Marcos har ingen offisiell importør i Norge. De ivrigste kan selv ta inn en fra England for omtrent 1,4 millioner kroner. Bilen presenteres om kort tid på Salon Privé, en privat superbilutstilling i London.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.