September: Månedens lanseringer

Dette er hva du har i vente i løpet av måneden.

Audi A3 sedan blir ny på markedet denne måneden.  Foto: Audi
Audi A3 sedan blir ny på markedet denne måneden. Foto: Audi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

September er alltid en travel måned i bilbransjen. Dette skyldes blant annet at de fleste større europeiske produsentene har ferie i august, og således mye å ta igjen. En annen grunn er at det alltid er en av de store bilmessene i Europa i september. Disse veksler annet hvert år mellom Paris og Frankfurt. I år er det duket for bilfest i Frankfurt, og messen åpner for publikum torsdag 12. september.

Her er nyhetene som dukker opp denne måneden.

image: September: Månedens lanseringer

Audi A3 sedan

Tidligere i sommer var vi ute og testet en spennende nykommer fra Audi, en bil som tidligere ikke har eksistert. Audi A3 sedan kommer i september med noen motoralternativer, mens de resterende kommer på markedet i november/desember. I utgangspunktet er ikke Norge et land som lett trykker en sedan til sitt bryst, men Audi regner likevel med å selge rundt 200 biler i året.

Les alt om nye Audi A3 her

image: September: Månedens lanseringer

Audi RS Q3

En av de råeste SUV-enefra Audi noen gang er snart på plass. Det blir unektelig en bil for spesielt interesserte, men de finnes. Audi RS Q3 er en skikkelig frisk sak som på mange måter kan sies å være basert på en Audi RS3. Her er det fokus på krefter, kjøreegenskaper, og ytelser, samtidig som innpakningen tilsynelatende skal være for de som har en utfordrende hyttevei de må hanskes med av og til.

Les mer om Audi RS Q3

 Foto: Citroën
Foto: Citroën Vis mer

Citroën Grand Picasso

For noen er ikke en vanlig MPV stor nok. Da må det litt ekstra lengde og enda flere seteplassert til. Citroën har akkurat rukket å lansere deres nye Picasso, og nå er det Grand Picasso som står for tur. Basisen er som Picasso, pluss det lille ekstra. Bilen er nært forestående, så bare bilmessen i Frankfurt er over, så vil du se de første bilene ute på veien.

Les mer om Picasso og Grand Picasso her

 Foto: Honda
Foto: Honda Vis mer

Honda Civic 1,6 i-DTEC

En god del spente kunder har ventet på Honda Civic med den nye dieselmotoren 1,6 i-DTEC. Maskinen er en råsterk, og ikke minst har den en drivstoffvennlig motor. Det gir utslag i lavt utslipp, og påfølgende god pris. Den samme motoren skal også inn i nye CR-V om et par måneder, men først ute er altså Honda Civic, en bil som til daglig konkurrerer om kundene i kompaktklassen.

Vi har allerede testet Honda Civic 1,6 i-DTEC

 Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Kia Cee'd GT

Har du hørt om VW Scirocco? Det er ikke like selvfølgelig som at du har hørt om for eksempel Kia Cee’d GT, men den er verdt oppmerksomheten. Bilen er en skikkelig råtass av en todørs-kupé. Kia har likevel ikke strukket strikken like langt som VW har gjort i GTI, men så er da også Cee’d «bare» en GT, ikke en GTI. Dette signaliserer med andre ord at bilen skal ha en smule mer komfort, med likevel sportslige kjøreegenskaper. Vi mener de har lykkes veldig bra.

Les mer: Vi har selvfølgelig kjørt Cee’d GT

Klar for markedet - her er produksjonsversjonen av Mitsubishi Outlander PHEV, slik den fremsto allerede på bilmessen i Paris i oktober 2012. Foto: Knut Moberg
Klar for markedet - her er produksjonsversjonen av Mitsubishi Outlander PHEV, slik den fremsto allerede på bilmessen i Paris i oktober 2012. Foto: Knut Moberg Vis mer

Glimrer med sitt fravær

Her skulle det stått noen linjer om Mitsubishi Outlander Hybrid. Bilen har derimot fått en trøblete start, og er forsinket. Men den er nå i produksjon og lansering her i landet er forventet i første kvartal 2014. Prisen skal komme under 500.000 kroner, hvilket er gode nyheter for en såpass avansert firehjulstrekker med ladbart hybridsystem.

Mitsubishi Outlander blir ladbar