Selvparkerende Citroen

Lukeparkering er noe som kan fortone seg vanskelig. Citroen C3 er nok ikke av de som er mest kranglete å få på plass, men likevel har Citroen valgt denne bilen som mest aktuell for den nye parkeringshjelperen.

Selvparkerende Citroen

Selvparkerende Citroen

  1. Store bilder
Selvparkerende Citroen


Systemet er utviklet for C3 1.4i med 75 hester og utstyrsnivå Exclusive. Systemet hjelper både til med å bedømme avstanden mellom to biler og til å manøvrere bilen på plass. Prosessen kan følges på en skjerm i midtkonsollen.

Slik fungerer det

Systemet er basert på en optisk måleenhet som finner ut om bilen passer i luken, et annet system sørger for den fysiske parkeringen.

Det som skjer når du kommer kjørende i en hastighet på under 25 kilometer i timen, er at du får beskjed om å stoppe når du har passert en luke som er stor nok. Så trykker du på park-knappen og bilen gir deg beskjed om å velge revers. Så kan du bare rygge og bilen styrer av seg selv. Når det ikke er mer plass bakover får du beskjed om å velge første gir. Da kan du kjøre fremover mot bilen foran deg og den styrer fortsatt selv. Slik fortsetter det etter instrukser fra "dashbordet" helt til du har gjort en perfekt lukeparkering.

Systemet heter City Park og er fortsatt under utvikling. Det er foreksempel ikke utarbeidet programvare for å komme seg ut igjen.

Store bilder finner du her.

Toyota sin selvparkerende Prius finner du her.

Her finner du mer Citroën-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder