Sebring Cabriolet: Toppløs nyhet fra Chrysler

Chrysler Stratus Cabriolet ble introdusert i USA i 1996, og har siden den gang vært bestselger på det amerikanske cabriolet-markedet. Nå kommer Chrysler med en sprekere oppfølger.

Sebring Cabriolet: Toppløs nyhet fra Chrysler

Sebring Cabriolet: Toppløs nyhet fra Chrysler

  1. Stort bilde interiør
  2. Stort bilde bakfra
  3. Stort bilde forfra

Mens Stratus Cabriolet kom med to forskjellige motorer, en 2,0-liter og en 2,5-liter, kommer Sebring Cabriolet med en 2,7-liter. Aluminiumsmotoren er utstyrt med 24 ventiler og doble overliggende kamaksler og utvikler respektable 200 hestekrefter ved 5.900 omdreininger i minuttet. Og ikke nok med det, motoren er også gjerrig. I følge Chrysler skal den faktisk klare seg med ti prosent mindre drivstoff enn 2,5-literen som sitter i Stratus.

Nye bremser

Bilen har fått nye lykter og en mer aggressiv grill, men skiller seg relativt lite fra modellen modellen den erstatter - Stratus Cabriolet.
Under skallet er det imidlertid en del forandringer. I tillegg til den nye motoren har Sebring nye og kraftigere skivebremser på alle fire hjul. Bilen er i tillegg utstyrt med elektronisk bremsekraftfordeling.

Tre klasser

Sebring Cabriolet: Toppløs nyhet fra Chrysler

Chrysler Sebring Cabriolet kommer i tre utstyrsklasser, LX, LXi og Limited. Alle modeller har en firetrinns automatkasse, klimaanlegg, elektrisk justerbare seter, fjernstyrt sentrallås og hastighetskontroll.
LXi og Limited har i tillegg tåkelys i fronten, skinnseter og et mer avansert stereoanlegg. Disse variantene har også 16 tommers felger, i motsetning til LX, som har 15-tommere. Alle variantene har 205/65-dekk.

Toppmodellen Limited er blant annet utstyrt med et mer eksklusivt skinninteriør enn LXi. I tillegg har Limited mer avanserte blokkeringsfrie bremser og AutoStick. AutoStick er et system som gjør det mulig å "gire manuelt" med automatkasser, i likhet med for eksempel Audi sitt Tiptronic-system.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Norge på nyåret

Sebring vil bli tilgjengelig i USA fra høsten, mens vi nordmenn som vanlig må smøre oss med tålmodighet. I følge den norske importøren, Møller U.S. Import AS, vil Sebring bli tatt inn til Norge i månedsskiftet februar-mars 2001. De norske prisene er foreløpig ikke klare. Chrysler Stratus Cabriolet med 2,5 liters motor koster imidlertid 383.000 kroner. Du må derfor regne med å måtte punge ut med godt over 400.000 kroner hvis du drømmer om en Sebring Cabriolet.