Seat Salsa: Konsept med stil

I tradisjon tro viser Seat et konsept også her i Genéve - og denne gangen er det et nytt kjøretøyskonsept som skal lanserers. MDC (Multi Driving Concept) kaller de det denne gangen.

Naturligvis inneholder Salsa alt det vi etter hvert har blitt vant til på konseptbiler, det betyr innebygd datamaskin, TV, dataspill, navigasjon og tilgang til internett. Naturligvis er de fleste systemer også stemmestyrt.

By, komfort og sport

Det som likevel er litt interessant er MDC-systemet, for ved å trykke på en knapp kan man forandre bilens egenskaper - og man kan velge mellom Sport, Comfort eller City. I sportsmodus senker førersetet seg, og instrumentene blir klarere. Samtidig går girkassen i Tiptronic-modus og det åpnes for mer motorlyd inn i kupeen. Comfort innstillingen går andre veien, da er det om å gjøre å skape en så hyggelig atmosfære som mulig. Derfor blir instrumentbelysningen senket samtidig som enkelte av instrumentene blir gradvis gjemt bak et deksel. Samtidig kommer ett tekstvindu frem på midtkonsollen som viser innstillingene på klimaanlegg, radio og kjørecomputer. Girkassen går dessuten over i full automatikk og motorlyden inn i kupeen begrenses. I City funksjonen går teksvinduet i midtkonsollen over i å bli et rent informasjonssenter hvor du kan få opplysninger om trafikk, kinoer og restauranter. Samtidig går girkassen over i et program som er spesielt tilpasset bykjøing.

I de tre ulike programmene tilpasses også belysningen av interiøret og instrumentene, slik at det best passer til valgt program.

250 hester

Under panseret på Seat Salsa mangler det heller ikke på noe. For fra et slagvolum på 2,8 liter yter V6 motoren 250 hestekrefter, og har et maksimalt dreiemoment på 297 Nm ved 3.200 omdreininger i minuttet. Salsa har selvfølgelig også firehjulsdrift, og - som før nevnt - automatgir. Sprek er den også, for sprinten fra 0 til 100 kilometer i timen går unna på 7,5 sekunder, mens toppfarten er oppgitt til 245 kilometer i timen. Forbruket ved blandet kjøring er oppgitt til 1,22 liter.