SEAT presenterer León

SEAT presenterer en helt ny modell under bilutstillingen i Frankfurt. Med en 180-hesters turbomotor blir toppmodellen av León den sterkeste og raskeste som noensinne er produsert av SEAT.

León er et nytt tilskudd til rekken av småbiler i Golf-klassen fra den spanske bilprodusenten. Med sine 414,9 centimeters lengde strekker León seg noe lengre enn Ibiza, men er kortere enn Toledo. Den nye combi-kupeen vil leveres med fem dører. León skal ha sin verdens-debut på IAA i Frankfurt i midten av september, og er ventet til Norge på vårparten neste år.

Raskeste SEAT noensinne

Som ventet fra den spanske bilprodusenten, kommer León med en rekke motoralternativer. Den største motoren -- som for øvrig også er den kraftigste som SEAT noen gang har hatt i en av sine modeller -- er en 1,8-liters turbomotor med 180 hestekrefter. Med denne under panseret blir også León den raskeste SEAT noensinne. Den har en toppfart på 229 kilometer i timen, noe som er rekord for spanske SEAT. León produseres i ulike utstyrsvarianter, og i Sport-utgaven har du muligheten til å koble turbo-motoren til en seks-tinns manuell gearkasse. Turbo-motoren vil også bli tilgjengelig i kombinasjon med en firehjulsdreven León.

Til Norge med fra 75 hk til 180 hk

Hvilke motoralternativer som León vil bli tilgjengelig med i Norge er ikke klart ennå, men importøren sier at den vil komme med motorer fra 75 hestekrefter, til turbomotoren på 180 hester. Fra fabrikken leveres León med tre diesel-motorer og fire bensin-motorer. Bensinalternativene er, foruten den ovennevnte turbomotoren, en 1,4-liter med 75 hestekrefter, en 1,6-liter med 100 hk, og en 1,8-liter med 20 ventiler og 125 hestekrefter. Dieselrekken omfatter en 1,9-liters SDi-motor med 68 hestekrefter, i tillegg til to 1,9-liters TDi-motorer: en med 90 hestekrefter og en med 110 hk.

Prisene på SEAT León er ikke klare ennå.