Seat med ny Salsa og artig Arosa

Seat Salsa har vært vist før, men den "nye" Salsa bekrefter at dette er en bil Seat jobber videre med.

Arosa
Arosa Vis mer
Salsa
Salsa Vis mer

Kanskje ikke så rart. Indikasjonene går mot at linjene i Salsa-konseptet Seat viser her i Paris vil bli å finne i en ny modell på et senere tidspunkt, og modellen som peker seg klart ut er Ibiza. Legg merke til at det er mange likhetstrekk men også noen markante forskjeller mellom denne konseptbilen og den Salsa som ble vist i Genève i mars i år.

Dagens Salsa-konsept ble vist med same motor som tidligere, en 2,8-liters V6 med 250 hestekrefter. Forskjellen er at Salsa Emocion -- som er dens fulle navn -- har firehjulstrekk og høyere bakkeklaring enn konseptet som ble vist i Genève. Hovedpoenget er uansett at det viser hvordan en MPV (flerbruksbil) på Ibiza-plattfrom kan komme til å se ut om et par år.

Sprek Arosa

Vi har tidligere vist hvordan nye Arosa vil se ut, og forklart litt om teknikken under skallet. I Norge vil Seat særlig markedsføre den småtøffe Arosa 1.4 16V Sport, som antagelig vil bli solgt i en fullspekket versjon med skinn/alcantara, klimaanlegg og alt utstyr inkludert. Prisen for en slik småbil blir drøy, men så skiller den seg også ganske klart fra andre småbiler ved å være en ulv i ulveklær.

Prisen vil ligge rundt 175.000 kroner når den kommer til Norge i januar 2001. På Seat-standen i Paris viste Seat også den nye Leon Cupra 4, som vi omtalte i uken som gikk. Prisen for Leon Cupra vil bli omtrent 425.000 kroner, og bilen kommer til Norge i november. Prislappen for Seat Leon og Toledo med VW's nye 150-hk Tdi vil bli henholdsvis 275.000 og 285.000 kroner, og kommer til Norge i november.

Tilbake til hovedartikkelen fra bilutstillingen i Paris