Seat León: Velutstyrt spanjol prøver seg i Golf-klassen

Fronten minner om BMW og Alfa Romeo. Bakparten er høy og potent og preget av en diskret spoiler. Jo, Seat har faktisk klart å lage en femdørs kombi som skiller seg ut fra mengden.

Seat León: Velutstyrt spanjol prøver seg i Golf-klassen

Og nettopp det å skille seg ut fra mengden er meget viktig i det segmentet Seat Leon skal prøve seg i, Golf-klassen. Konkurransen i denne klassen er nemlig knallhard.
Men selv om bilen er særpreget, er den ikke like spennende når man tar en nærmere titt. For Seat er nemlig en del av Volkswagen-familien. Det betyr blant annet at Leon er bygget på samme understell som Volkswagen Golf, Bora og Beetle, Audi A3 og TT og Skoda Octavia.

Flere likheter

Også motorene som tilbys i Leon er velkjente fra andre modeller i Volkswagen-familien. Ja, til og med en del knapper og brytere er identiske med de du finner i for eksempel Golf. Enkelte vil nok synes at disse familie-likhetene gjør Seat Leon mindre spesiell og mer kjedelig. Andre vil synes det er positivt å få synlige beviser for at Leon er en del av Volkswagen-gruppen.

Funksjonelt førermiljø

Uansett, Seat Leon er 418 centimeter lang, 174 centimeter bred og 145 centimeter høy. Det betyr at bilen er temmelig nøyaktig like stor som Golf. Setter du deg inn i bilen vil du finne et ryddig og funksjonelt førermiljø. Dashbordet er kledd i et materiale som skal forhindre refleks i frontruten og dette fungerer faktisk meget bra. Rattet er velpolstret og behagelig og kan justeres både i høyde og lengde. Setene gir relativt god sidestøtte for både rygg og lår og kan justeres i høyde. Lange personer vil nok imidlertid savne lårstøtte og muligheten for å kunne justere setet enda lenger bakover. I grunnmodellen savnet vi også innvendig justerbare speil og innvendig bagasjelokkåpner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utstyr og motorutvalg

Seat León: Velutstyrt spanjol prøver seg i Golf-klassen

De fleste vil nok være enige om at Seat Leon er en velutstyrt bil. De forskjellige utstyrsnivåene kan du lese mer om her.
Men minst like viktig - hvordan er bilen å kjøre? Vel, det avhenger av hvilken av de ni forskjellige motorene som befinner seg under panseret. Du kan lese mer om de ulike motoralternativene her.
Bør du kjøpe en Seat Leon når den kommer i butikkene i mai? Les om konkurrentene her.