Se Teslas automatiske ladestasjon

Elon Musk viser frem sin helautomatiske ladekabel som kobler seg til helt på egenhånd.

<strong><b>GJØR JOBBEN FOR DEG:</strong></b> Dersom Teslas prototype blir satt i produksjon, kan det gjøre ladehverdagen mye enklere for elbileierne.  Foto: TESLA
GJØR JOBBEN FOR DEG: Dersom Teslas prototype blir satt i produksjon, kan det gjøre ladehverdagen mye enklere for elbileierne. Foto: TESLA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år annonserte Elon Musk at det jobbes med en ladeløsning hvor en robotarm strekker seg ut og kobler seg automatisk til bilen.

Løsningen skal fungere både på eksisterende Model S og fremtidige modeller.

LES OGSÅ: Vi har testet Tesla P85 D

I dag publiserte Tesla en video på sin Twitterkonto av det som ser ut som en prototype av nettopp denne laderarmen.

SE VIDEOEN HER

Helautomatisk

I videoen ser man hvordan ladearmen, eller ladeslangen, helt på egenhånd navigerer seg frem til ladelporten og kobler seg til.

Det er utvilsomt et fascinerende, om ikke et noe skremmende syn. Slangen beveger seg kontrollert i myke bevegelser mot bilen, og ser ikke ut til å ha nevneverdige problemer med å finne ladeporten.

Den kobler seg på, og ladingen begynner. Uten man så mye som har åpnet døren. Hvordan teknologien fungere vet vi fortsatt lite om.

Tilsvarende produkt er også vist for ordinære bensinstasjoner

Tause Tesla

Utover videoen de har pupblisert på sin Twitter-konto har tesla sagt lite. Vi vet dermed ikke om dette er et produkt som i det hele tatt vil komme på markedet, og om så, når det kommer.

LES OGSÅ : Er trådløs lading et alternativ?

Men det vil ikke overraske oss om det blir tilgjengelig på markedet innen noen få år. Det vil utvilsomt gjøre det enda enklere å lade bilen.

Vi venter i spenning.


Men hva syns du om den automatiske ladearmen? Si din mening i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer