Se nye Peugeot 308!

Etter mange spionbilder kan vi endelig vise deg de første offisielle fotografiene av den nye kompaktklassebilen fra franske Peugeot.

Bildene har allerede lekket ut, men først nå slipper Peugeot de første offisielle gjengivelsene av deres kanskje aller viktigste modell 308. Forgjengeren 307 kan gå av med pensjon med god samvittighet etter å ha gjort en god jobb både salgsmessig og når det kom til egenskaper. Nettopp derfor er spenningen knyttet til arvtakeren stor, også med tanke på alle konkurrentene som kommer i nye utgaver i løpet av de neste par årene. 308 må prestere, og det vet Peugeot.

Konservativ

Designen virker imidlertid ikke overdreven. Faktisk er den veldig forsiktig, og nye 308 ligner en blanding av 307 og en forstørret utgave av 207. Elegant vil noen synes, litt feigt vil andre igjen si. Størrelsesmessig har man heller ikke tatt i, de fleste kilder snakker om fire ekstra centimeter i lengderetningen; 425 totalt.

Mer påkostet

Se nye Peugeot 308!

Se nye Peugeot 308!

  1. Store bilder
Se nye Peugeot 308!


Interiøret er imidlertid ganske annerledes og ut fra hva vi kan se på de første bildene gir det et mer påkostet inntrykk. Det er tydelig at Peugeot har jobbet mye med kvalitetsfølelsen, et område som er avgjørende for mange kunder.

Lavere forbruk og utslipp

Avgjørende er også lavt drivstofforbruk, og Peugeot hevder at utslippene er redusert med 10-15 prosent. De aktuelle motorene er en blanding av gamle velprøvde løsninger og nye og mer moderne drivkilder.

BMW-motor

På bensinsiden er det først og fremst snakk om 1,6-literen utviklet i samarbeid med BMW. Innstegsversjonen blir sugevarianten med 120 hester, men også turboutgaven med 150 og muligens 175 hestekrefter, blir tilgjengelige. 1,4-literen med 95 hestekrefter fra 207 og Mini One vil sannsynligvis også tilbys som et budsjettalternativt, men vi regner ikke med at denne er med helt fra starten.

Diesel

Dieselmotorene blir kanskje enda viktigere og her starter man trolig med den velkjente 1,6-literen som også satt i forgjengeren. Innstegsversjonen får trolig 90 hester, men utgaven med 110 hestekrefter vil sannsynligvis stå for volumsalget. På toppen finner vi biturbomotoren fra blant andre 407 2,2 HDI på 170 hestekrefter.

Hybrid

Se nye Peugeot 308!


Det ryktes også at det vil komme en hybridvariant, trolig med diesel, men denne vil ikke være på plass før tidligst 2009.

Stasjonsvogn og kabriolet

Ved lanseringen er det bare kombikupeen med enten tre eller fem dører som er klar. Senere kommer det også en stasjonsvogn, SW, samt en kabriolet med navnet CC.

Nye Peugeot 308 presenters på Frankfurt-utstillingen i september og kommer til Norge like over nyttår.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Peugeot-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder