Foto: Volkswagen
Foto: VolkswagenVis mer

Se godt på bildet av Volkswagen Bluesport

Den rimelige sportsbilen lever farlig.

Volkswagen har flere ganger vist konseptbiler som indikerer at man sysler med planene om å lage en liten, rimelig og gjerrig sportsbil med midtmotor og bakhjulsdrift. Så sent som på årets bilutstilling i Detroit i vinter, viste man en bil som virket å være veldig nær produksjon. Informasjonen fra Volkswagen tydet også på at man hadde for hensikt å lansere produksjonsversjonen av denne bilen i løpet av maksimalt et par år.

Nå har imidlertid problemene gjort seg gjeldende, og det er selvsagt de økonomiske nedgangstidene som er årsaken.

Lønnsom?

Det er det australske bilmagasinet Drive som melder at man nå revurderer planene om lansere bilen som i konseptform tidligere i år ble kalt Bluesport. Dette skyldes usikkerhet rundt hvorvidt man vil være i stand til å tjene penger på et nisjeprodukt som dette når bilmarkedet er i tilbakegang.

Porsche trekker seg

Spørsmålet er selvsagt også knyttet til utgiftsdelen. Det har vært antatt at Volkswagens sportsbil skal danne basis for flere modeller under flere merkenavn. Porsche var antatt å lage en egen versjon, men det er nå klart at det ikke blir noe av. Dermed er trolig Volkswagen avhengig av at Audi, Seat eller Skoda hjelper til med å dele kostnadene. Audi er nok den mest sannsynlige samarbeidspartneren av disse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Foto: VolkswagenFolkelig sportsbil

Dersom Volkswagen Bluesport likevel blir fullført, ligger den an til å bli noe så sjeldent som en forholdsvis rimelig sportsbil. Per i dag er det i Europa kun Mazda MX-5 som fortjener en slik betegnelse. Med sitt fokus på miljøegenskaper, så Bluesport også ut til å bli blant Volkswagens bedre miljøbiler.

Mer om konseptbilen Volkswagen Bluesport kan du lese her.

Kilde: motorauthority.com