Se Eric Claptons Ferrari

Denne videoen viser en helt unik Ferrari-modell, bygget spesielt for Eric Clapton.

Her startes Ferrari SP12 EPC opp for å kjøres ut av den eksklusive forretningen i London. Bilen har tatt halvannet år å bygge og koster nær 30 millioner kroner. Foto: YouTube
Her startes Ferrari SP12 EPC opp for å kjøres ut av den eksklusive forretningen i London. Bilen har tatt halvannet år å bygge og koster nær 30 millioner kroner. Foto: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Modellens navn er visstnok Ferrari SP12 EPC - som også er blitt bilens registreringsnummer - og de tre siste bokstavene er initialene til den kjente britiske gitaristen og sangeren Eric Patrick Clapton. (Flere som ble overrasket over mellomnavnet?)

Unik modell

Clapton tok etter sigende turen innom Ferraris hovedkvarter i Maranello sommeren 2010 og bestilte bilen. Og han valgte den ikke ut av fabrikkens kataloger - han ba om å få bygget en helt egen Ferrari-modell, kun for ham.

Året før hadde Ferrari lansert F430-etterfølgeren 458 Italia, og Clapton hadde for så vidt sansen for den, men han ønsket en V12-motor i stedet for V8-motoren i 458 og hadde en del spesielle ønsker angående design.

27 millioner

Hvilken motor?

V8 eller V12? (Avsluttet)
V12(74%) 382
V8(19%) 100
Noe annet(7%) 35
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Bilen ble nylig ferdigbygd etter halvannet år. Prislappen ble etter sigende på tre millioner pund - 27 millioner kroner etter dagens kurs. Bilen er basert på Ferrari 458 Italia, men har også noen stilelementer fra en tidligere Ferrari-modell, 512 BB.

Les også: Ferrari 458 Italia brenner

Her forleden lekket det ut på nettet bilder snikfotografert av nysgjerrige bivånere, og nå har også en video av bilen idet den kjøres ut av Ferrari-forretningen i London dukket opp. Se den selv nedenfor.

Ble det 12?

Videoen er naturlig nok av elendig kvalitet da den tydeligvis er blitt tatt opp i skjul, men den burde kunne gi svar på det entusiastene lurer på, nemlig:

Fikk Clapton sin V12 (12-en på bilens nummerskilt kunne jo tyde på det), eller endte bilen likevel opp med den originale 4,5-liters V8-motoren?

Vi har faktisk ikke helt klart å bestemme oss etter å ha hørt på videoen nedenfor; hva tror dere?