Se David Coulthard fange golfballen

For å få til dette må du ha baller. Flere, altså - for det går ikke på første forsøk...

Ballen suser av sted i 286 kilometer i timen - bilen fyker etter. Et av de første forsøkene endte med en knust frontrute. Foto: YouTube
Ballen suser av sted i 286 kilometer i timen - bilen fyker etter. Et av de første forsøkene endte med en knust frontrute. Foto: YouTubeVis mer

Noen av dere har kanskje sett dette før, for stuntet fant sted sommeren 2012. Likevel, til glede for dere andre synes vi dette er en fin måte å starte uken på.

LES OGSÅ:

Videoene viser hvordan Formel 1-føreren David Coulthard (ja, han som krasjet med Michael Schumacher på Spa i 1998) fanger en golfball i fart i sin Mercedes SLS AMG.

Her er en moderne amfibiebil: Panther Watercar

Idé: Top Gear

Ideen kom fra en tidlig Top Gear-episode, der tre sportsbiler prøvde å kjøre fra en golfball før den landet. Det er lettere sagt enn gjort, for en profesjonell golfspiller gir ballen en hastighet på opp mot 300 kilometer i timen i avslagstidspunktet - riktignok skrått oppover og ikke rett frem.

TEST: Mercedes SLS AMG

Verdensrekorden

Her er ballen på vei ned i bilen (du kan se den oppe til høyre). Foto: YoyTube
Her er ballen på vei ned i bilen (du kan se den oppe til høyre). Foto: YoyTube Vis mer

I dette tilfellet var det Mercedes som sto for sin egen vri på stuntet. Det var proffgolfer Jake Shepherd som hadde ansvaret for å sende ballen avgårde, og i forsøket som lyktes ble utslagshastigheten målt til 286 kilometer i timen. Ballen ble fanget opp i bilen 275 meter lenger unna og, nei, Coulthard fanget den ikke med hånden - selv om han fikk det til å se sånn ut.

Se hunden kjøre bil!

Uansett klarte Mercedes med dette å skaffe seg en verdensrekordtittel: Guinness World Record for "det lengste golfslaget fanget i en bil i fart"!

Sa du sært?

Se motorsykkelen kjøre på vannet!

Se den heftige ball-fangsten her:

Nedenfor er en video av samme stunt tatt opp inne i bilen. Hva med deg - klarer du å se at han virkelig fanger ballen?