Ballen suser av sted i 286 kilometer i timen - bilen fyker etter. Et av de første forsøkene endte med en knust frontrute. Foto: YouTube
Ballen suser av sted i 286 kilometer i timen - bilen fyker etter. Et av de første forsøkene endte med en knust frontrute. Foto: YouTubeVis mer

Se David Coulthard fange golfballen

For å få til dette må du ha baller. Flere, altså - for det går ikke på første forsøk...

Noen av dere har kanskje sett dette før, for stuntet fant sted sommeren 2012. Likevel, til glede for dere andre synes vi dette er en fin måte å starte uken på.

LES OGSÅ:

Videoene viser hvordan Formel 1-føreren David Coulthard (ja, han som krasjet med Michael Schumacher på Spa i 1998) fanger en golfball i fart i sin Mercedes SLS AMG.

Her er en moderne amfibiebil: Panther Watercar

Idé: Top Gear

Ideen kom fra en tidlig Top Gear-episode, der tre sportsbiler prøvde å kjøre fra en golfball før den landet. Det er lettere sagt enn gjort, for en profesjonell golfspiller gir ballen en hastighet på opp mot 300 kilometer i timen i avslagstidspunktet - riktignok skrått oppover og ikke rett frem.

TEST: Mercedes SLS AMG

Verdensrekorden

Her er ballen på vei ned i bilen (du kan se den oppe til høyre). Foto: YoyTube
Her er ballen på vei ned i bilen (du kan se den oppe til høyre). Foto: YoyTube Vis mer

I dette tilfellet var det Mercedes som sto for sin egen vri på stuntet. Det var proffgolfer Jake Shepherd som hadde ansvaret for å sende ballen avgårde, og i forsøket som lyktes ble utslagshastigheten målt til 286 kilometer i timen. Ballen ble fanget opp i bilen 275 meter lenger unna og, nei, Coulthard fanget den ikke med hånden - selv om han fikk det til å se sånn ut.

Se hunden kjøre bil!

Uansett klarte Mercedes med dette å skaffe seg en verdensrekordtittel: Guinness World Record for "det lengste golfslaget fanget i en bil i fart"!

Sa du sært?

Se motorsykkelen kjøre på vannet!

Se den heftige ball-fangsten her:

Nedenfor er en video av samme stunt tatt opp inne i bilen. Hva med deg - klarer du å se at han virkelig fanger ballen?