Scootertest: Peugeot Speedfight2 Prost - Med F1 i årene

Oppkalt etter mangedobbelte verdensmester i Formel 1, Alain Prost og hans Team Prost, er det ikke så rent lite Peugeots scooter har å leve opp til. Når modellen i tillegg heter Speedfight2, er det ikke fritt for at forventningene ligger høyt over de truende regnværsskyene når vi svinger ut i bygatene denne formiddagen.

Scootertest: Peugeot Speedfight2 Prost - Med F1 i årene

Selv om ikke farten kan nå opp på det nivå som Alain Prost og hans Formel 1-lag best trives i, er det absolutt ingenting å si på de egenskapene som motoren fremviser. Dette burde kunne tilfredsstille de aller fleste, og vel så det. Mer inngående om motoren og ytelser kan du lese i avsnittet om motor, kjøreegenskaper og pris. Tekniske data finner du her.

Alle gode ting er ikke alltid tre…

Speedfight2 Prost er en spesialutgave av Speedfight2. Den produseres bare i april, og kun i begrenset opplag. I år var det andre året denne spesialversjonen ble produsert, og hvorvidt det kommer en Speedfight Prost i april neste år, er usikkert. Når vi i tillegg vet at Peugeot har sagt opp sin avtale om levering av motorer til F1-laget Team Prost, startet av Alain Prost, vil vi være tilbøyelige til å sette ganske mye på at vi kan se langt etter en tredje generasjon Speedfight Prost.

Med eller uten hekkspoiler

I tillegg til Prost-utgaven, finnes det også en annen spesialversjon av Speedfight, som kalles X-Team. Det er ikke mye som skiller disse to spesialversjonene fra den ordinære Speedfight2. I hovedsak er det snakk om rene designmessige ulikheter: Prost og X-Team er mer stylet med hekkspoilere, skrift og farger, enn hva den ordinære Speedfight2 er. Prost-utgaven skiller seg i tillegg ut ved at den har vannkjølt motor - i motsetning til de andre som må holde tempen nede ved hjelp av luftkjøling.

I tillegg til de faktiske fysiske ulikhetene, er det selvsagt også forskjell i pris. Hva de forskjellige variantene koster, kan du finne i motor, kjøreegenskaper og pris.

Prost-utgaven er rimelig godt stylet - er dette bare tant og fjas, eller har noen av disse elementene en praktisk funksjon? Les mer i komfort og anvendelighet.