Sammendrag: Regler og anbefalinger

De nye barnesikrings-reglene i et nøtteskall

  1. Sammendrag: Regler og anbefalinger


0-15 kilo: Barnet skal sikres med godkjent barnesikringsutstyr (påbudt). Det finnes flere ulike løsninger for de aller minste, men vi anbefaler barnesete med integrerte sikkerhetsbelter også for disse. Vi anbefaler at barn sitter i barnesete så lenge som mulig, gjerne til barnet er fire år eller eldre. Vi anbefaler også bakovervendt plassering.

Barnesete-alderen: Bakovervendt barnesete skal ikke plasseres i fremre passasjersete når bilen har frontkollisjonspute på passasjerplassen (forbudt).

0-3 år: Barn kan ikke plasseres i sete som mangler sikkerhetsbelte (forbudt).

0-135 cm/36 kilo: Barn som har vokst ut av barnesetet skal plasseres på godkjent sittepute/beltestol (påbudt). Vi anbefaler beltestol.

135-150 cm: Barn skal plasseres på godkjent sittepute/beltestol hvis slikt utstyr finnes i bilen (påbudt). Vi anbefaler bruk av beltestol så lenge som mulig.

3-x år/0-150 cm: Barn over 3 år og under 150 centimeter kan ikke plasseres i forsete i biler som mangler sikkerhetsbelte på denne plassen (forbudt). Barn i denne gruppen kan imidlertid lovlig plasseres i bakseter uten sikkerhetsbelte. Dette anbefales imidlertid ikke av DinSide.

Relaterte artikler:

  • Sikkerhet: Hvor og hvordan bør barnet sitte?