Saleen S7: Supersport fra Amerika

Saleen S7 ble lansert på hjemmemarkedet over dammen tidligere denne uken. Produsenten sier selv at den er konstruert for å kunne konkurrere med de raskeste og mest luksuriøse sportsbilene i verden.


Det skulle da også bare mangle at den ikke skulle kunne hevde seg blant de beste, til den prisen…

7 liter, 550 hester…

At Saleen Inc. I California har greid å konstruere en fartsfylt opplevelse, kan det vel neppe herske noen tvil om. Motorblokken som sitter under panseret, stammer egentlig fra Ford - med visse endringer. Slagvolumet er på 7,0 liter, og sammen med et dreiemoment på 712 Newtonmeter som slår til for fullt ved 4.000 omdreininger i minuttet - må vel dette bare bety fart og spenning. De 550 hestekreftene som kommer ved 6.400 omdreininger i minuttet, gjør nok ikke vondt verre…

Opp-ned fra 256 km/t

Alle disse kreftene skal altså få S7 opp i 96 kilometer i timen fra stillestående, på under fire sekunder. Etter sigende skal sportsbilen også kunne kjøres opp ned - altså med hjulene i taket - fra 256 kilometer i timen på grunn av marktrykket spoilere genererer. Dette gjør imidlertid F1-biler allerede fra 120 kilometer i timen, men så er jo S7 en gatebil også. Toppfarten er 320 kilometer i timen.

Videofilming

Innvendig finner man også en del attråverdige detaljer - som videokamera bak på bilen som sender det som skjer bak bilen, til en skjerm i kupeen. Dessuten skinn på girspak og ratt - som i og for seg ikke er så unikt - men rattet kan i tillegg tas av og settes på ved et enkelt håndgrep, for å lette inn- og utstigning av bilen.

Pris

S7 er sertifisert for salg i USA og i Storbritannia, og vil bli solgt gjennom bestemte Ford-forhandlere med en spesiell sertifisering for å selge Saleen. Hva er så prisen på denne sportsbilen? I USA vil bilen koste cirka $375.000 - noe som tilsvarer rundt 3,3 millioner norske kroner. Med norske avgifter og de enorme kreftene det er snakk om i S7, skjønner vi at dette blir en enormt dyr bil i Norge. Oppmuntringen for de som er svært interessert, er at de har startet arbeidet med å utvikle en rimeligere utgave, som skal hjelpe til med å nå salgsmålene på 300-400 biler på 4 år.

De første bilene skal være leveringsklare i andre kvartal 2001. Løp og kjøp!!