En Saab 9-3 Griffin er sikret plass i den levende historieboken som Saab-museet i Trollhättan representeer.
En Saab 9-3 Griffin er sikret plass i den levende historieboken som Saab-museet i Trollhättan representeer. Vis mer

Saabs United gir bort Saab 9-3

Og hvem får bilen?

Hørt om Saabs United? De fleste har nok ikke det, men det er absolutt ikke snakk om noe fotballag. Saabs United er en blogg med adressen www.saabsunited.com, og fungerer på linje med en slags merkeklubb for bil. I dette tilfellet naturlig nok for bilen Saab. På nettsidene deres står det at de i skrivende stund har 8.649 medlemmer, hvorav 2.848 av disse er å anse som aktive.

Saab-museet reddet

Stor aktivitet

Aktiviteten på nettsidene deres har mildt sagt blomstret i all den tid Saab som bilmerke har visnet. I den senere tid har det vært stor aktivitet i miljøet rundt Saabs United om å få fatt i den aller siste bilen som produseres av det nåværende Saab, en 9-3 Griffin.

Saabs United gir bort Saab 9-3

En av opphavsmennene i Saabs United hadde på forhånd diskutert et eventuelt kjøp med sjefen i Saab, Joachim Lind, og tydeligvis kommet til en enighet om prisen. Deretter ble det satt i sving en kronerulling blant fansen tilknyttet Saabs United, og 4. mai kunne de slippe jubelen løs. Den avtalte summen penger var hanket inn gjennom ren innsamling, og Saabs United hadde sikret seg den siste Saab 9-3 Griffin. Pris? Ukjent.

Fra Saab til Saab

Det er derimot ikke fansen selv som skal få boltre seg i den siste 9-3. Det har hele tiden under innsamlingen vært et spesielt formål med bilen. Den skal på sett og vis gis tilbake til Saab, men ikke bilprodusenten Saab. Den skal gis bort til Saab-museet, som byen Trollhättan kjøpte av Saab tidligere i år. Der skal den på en måte stilles som et punktum for Saabs historie frem til nå. Men hvem vet vel hva fremtiden bringer?

Artikkelen fortsetter under annonsen

For øvrig har Saabs United fått et takkebrev fra selveste Victor Muller, etter at handelen gikk i boks. Der uttrykker Muller stor takknemlighet for de som var med og sikret evig liv til den siste produserte Saab 9-3.

Den siste Saab'en vi testet

Dette er hva den tidligere toppsjefen for Saab hadde å fortelle:

Dear Tim,

Such good news that you managed to fund the purchase of the last Saab to be built (for the time being that is) with the help of so many enthusiasts. It proves again what a loyal and dedicated following our brand has and I am convinces this support will continue in the future .

Congrats to you, your team and the fans.

Best personal regards,

Vic