Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Saabs nye SUV på veien

Konseptet fra 2008 blir produksjonsbil. Automedia har knipset den nesten uten kamuflasje.

I Genève i 2008 viste Saab frem en konseptbil kalt Saab 9-4X BioPower Concept. Det var ventet at en kompakt SUV med et lignende utseende kom til å bli lansert.

Etterfølger 9-7X

Og her er den, avfotografert i relativt lettkledd tilstand.

Bildene gir oss et ganske bra inntrykk av hvordan den vil se ut. I likhet med sin forgjenger Saab 9-7X, som er et svært sjeldent syn i Europa, men er blitt solgt en del i Nord-Amerika, så er det en ganske konservativt designet SUV vi her ser.

Ikke Spyker

Det meste av utviklingen av bilen har pågått mens Saab fortsatt var en del av GM-konsernet. Noen første indikasjon på hvordan Saabene vil bli under den nye eieren, Spyker, er dette dermed ikke. Saab 9-4X er for øvrig basert på samme plattform som den helt nye Cadillac SRX, så produksjonen skal med andre ord foregå i Ramos Arizpe-fabrikken i Mexico.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg


Ny kraft-diesel

Det er sannsynlig at Saab 9-4X vil få et utvalg av motorer kjent fra Saab 9-5, deriblant 2.0 dieselen med 160 eller 190 hk. Toliters turbo-bensin på 220 hk vil også være et naturlig valg, i likhet med V6 på 2,8 liter og 300 hester for toppversjonen.

I følge Automedia vil også den nye SUVen fra SAAB bli utstyrt med en helt ny dieselmotor, som skal være utviklet i samarbeid mellom GM og VM Motori. Den skal ha en heftig makseffekt på 250 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er sannsynlig at nye Saab 9-4X vil vises på bilutstillingen i Paris i oktober og at salget vil komme i gang i 2011. Prisinformasjon er det for tidlig å si noe om.

Forgjengeren Saab 9-7X:

Slik ser forgjengeren, Saab 9-7X, ut - her fotografert i Parga, Hellas. For øvrig en størrelsesklasse over 9-4X. Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg