SAABs drømmerekke

V8 turbo, 480 hestekrefter og 7-trinns dobbeltkløtsj girkasse. Slik bør Saabs fremtidige BMW 7-konkurrent 9-9X bli, ifølge GMI (GM Inside News). Men det er ikke alt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GMI har nemlig utarbeidet design og spesifikasjoner for flere fremtidige SAAB-modeller, slik disse burde bli for å gjøre SAAB til et stort og prestisjefylt merke.

Eksempler du kan se bilder av her er neste generasjon 9-3 og 9-5, samt en kompakt crossover - 9-4X, en større crossover - konkurrent til Audi Q7 - kalt 9-6X, samt luksusmodellen vi nevnte ovenfor - 9-9X. I tillegg ser GMI for seg en kompakt men premium-posisjonert modell under 9-3, kalt 9-1. Designen henter sin basis i den oppsiktsvekkende konseptmodellen Saab viste i fjor: Aero X.

GMI

Neste Saab 9-5 ifølge GMI
Neste Saab 9-5 ifølge GMI Vis mer

SAABs drømmerekke

 1. Store bilder
Saab 9-6X
Saab 9-6X Vis mer

Det er forumet GMInsideNews som presenterer disse fremtidsvisjonene om hvordan Saabs modellrekke bør se ut om få år hvis merket skal holde en rang å være bekjent av blant premium-merkene og være GMs svar til de tyske produsentene i segmentet.
GMI heter avdelingen som har klekket ut disse konseptene og har generert bildene. Men ikke bare bildene. Det dreier seg om intet mindre enn å gi nytt liv til Saab som merke - i handling. (Revitalization in Action).

Går i detalj

- Den fremtidige kompakt-Saaben 9-1 skal bygges på Opel Astra-plattform (utvidet Delta II). Den vil være utstyrt med en 1,8-liters Ecotec-motor på 175 hester eller en 1,8 Biopower-motor på 245 hester, begge turboladede. En Aero-toppversjon står også på programmet, den får ifølge GMI en 2,0-liter Ecotec turbomotor på 265 Hk.

Slik ser spesifikasjonene GMI-presenterer ut, ikke bare for denne modellen, men for de andre vi har nevnt. Også transmisjons- og drivstoffalternativer listes opp samt marketing-argumenter i lange baner. Eksempel, Audi Q7-konkurrenten Saab 9-6X:

- Type kjøretøy: 7-seters Crossover SUV
- Størrelse: Som BMW X5
- Konkurrenter: Audi Q7, Mercedes R-klasse, Acura MDX (ukjent hos oss men Honda-CUV i USA), BMW X5, Buick Enclave osv...
- Plattform: Utvidet Lambda
- Motorer: 3,2 turbo (V6 - 300 Hk), 3,2 turbo/hybrid (V6h, 330 Hk), 3,6 HOT V6 (380 Hk)
- Girkasse: 6-trinns Sentronic (automat).

SAAB - et Ideal-merke

image: SAABs drømmerekke


Målet med det hele er selvfølgelig å få GM til å ta SAAB på alvor som strategisk produktrekke, og argumentene er overbevisende: Merket har ingenting negativt som hefter ved seg - det er forholdsvis ukjent utenom Skandinavia - og det er derfor gode muligheter for å gi det en idealposisjonering som kult, trendy - og "miljøriktig" (særlig ved utstrakt kompatibilitet og bruk av bio-drivstoff/hybrid teknologi). GMI ser på SAAB som et merke med et så stort potensiale at med tilstrekkelig satsning kan det være nøkkelen til GMs fremtidige suksess.

Og hva tror du HOT betyr i GMIs vokabular? Jo, High Output Turbo...

 • Se de fantastiske bildene her!
 • Les hva vi skrev om Saab Aero X her!

  GMInsiderNews om SAABs fremtid - klikk her.

  Hva tror du?

  Vil Saab bli et troverdig premium-merke i fremtiden? (Avsluttet)
  Ja(58%) 1440
  Nei(28%) 696
  Gir blaffen(15%) 368
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


  Her finner du mer Saab-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!