Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Saab-SUVen nærmer seg

Saab jobber en ny SUV. Den skal hete 9-4X vil bli et etterlengtet produkt for Saab.

Saab viste en crossover på bilutstillingen i Detroit for noen uker siden. Den er mer eller mindre lik denne bilen som er på vintertest i Sverige.

9-4X har mye til felles med søstermodellen Cadillac SRX. Den kommer på markedet snart.

På bildene kan man tydelig se at dette er en 9-4X og kamuflasjen begynner å bli ganske glissen.

Motormessig er Cadillac SRX litt ukurrant motorisert for det norske markedet. Den kommer med en selvpustende 3-liter og en turbladet 2,8-liter.

Motorer i Norge

Når 9-4X kommer til Norge vil det nok i første omgang være snakk om dieselmotoren med 2-liters slagvolum som også kommer i Opel Insignia. Denne motoren har to turboladere og yter 190 hestekrefter. Det vil si at Saab legger seg effektmessig høyere på basismotoren enn både BMW X3, Audi Q5 og Volvo XC60.

Som toppmotor går det rykter om V6-dieselmotor med 2,9-liters slagvolum, 250 hestekrefter og 550 newtonmeter.

eLSD

Cadillac SRX har firehjulsdrift basert på Haldex. I likhet med toppmodellen i 9-3 serien, Turbo X, og Opel Insignia får også 9-4X Haldex med eLSD-differensialen som svært effektivt fordeler effekten mellom bakhjulene. Saab kaller dette systemet XWD (Cross Wheel Drive).

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Lansering

GM har litt å stri med om dagen og lanseringer av nye biler går litt sakte. Først skal Saab lansere 9-5. Den vises på bilmessa i Frankfurt til høsten og kommer til Norge mot slutten av 2009. Så er det bestemt at 9-4X skal komme ett år etter det. Det blir da mot slutten av 2010.