Saab spreker opp: Black Turbo og 9-7X Aero

Felles for Saabs annonserte nyheter er at det dreier seg om stadig flere hestekrefter. Dette kan imidlertid ikke lenger maskere fraværet av mer substansielt nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Modellrekken til Saab blir stadig eldre og ingen modellnyheter er på trappene. Saab 9-3 ble lansert for fem år siden og 9-5 fyller hele 10 år i år. Riktignok har begge modellene fått oppgraderinger og ansiktsløftninger, 9-3 er kommet i en spenstig stasjonsvognutgave. Allikevel: det er ikke til å komme fra at Saab-kundene er relativt sulteforet.

Det er derfor desto viktigere for Saab å gjøre mest mulig ut av det nye som tross alt skjer, og høsten vil åpne med et regn av hestekrefter over merkets entusiaster samtidig som satsningen på Bio-drivstoff understrekes ytterligere.

Black Turbo

image: Saab spreker opp: Black Turbo og 9-7X Aero

Saab spreker opp: Black Turbo og 9-7X Aero

 1. Store bilder!
image: Saab spreker opp: Black Turbo og 9-7X Aero

I Frankfurt kommer Saab til å feire at de har produsert turbobiler i 30 år. I den anledning skal Black Turbo få sin verdige etterfølger - Saab Turbo X.
Den vil bli utstyrt med en turbomatet V6-motor og den vil selvfølgelig utstyres med det nylig annonserte firehjulsdriftssystemet som er tatt i bruk av 9-3 Aero XWD. Saab hevder at Saab Turbo X vil ha arvet sin "visuelle tiltrekningskraft" fra Saab 99/900 Black Turbo fra 70/80-tallet samtidig som den introduserer ny og avansert teknologi. Saab opplyser ikke hvor mange hestekrefter motoren får, men vi regner med at de fleste fans ville bli skuffet om ikke 300 hk-grensen ble overskredet.

Priser for Black Turbo er det for tidlig å si noe om.

Saab-SUV med mer krefter

Joda, du leser rett: En Saab på voldsomme 20-toms felger og utstyrt med V8-motor, seks liter slagvolum og 390 hestekrefter er bekreftet, ifølge Motor Authority. De som følger med på DinSide vil vite at det på den andre siden av Atlanteren finnes en stor SUV med SAAB-logo på grillen. Den heter Saab 9-7X og kommer nå til høsten i en Aero-utgave med digre felger, "karbon-look"-lakk og en seks-liters "small block" V8er som skal være god for 390 hester og 542 newtonmeter. 9-7X er siden lanseringen for tre år siden blitt solgt i over 12.000 eksemplarer i USA og Canada.

Fra 240.000 kroner

Prisen for en slik Saab-SUV starter på 240.000 kroner i USA mens den heftige 9-7X Aero vil koste fra nesten 280.000. Vil du ha en må du uansett kjøpe den i Nord-Amerika...

 • Saab kan bli et førende premium-merke i GM-konsernet, mener mange. Her er en del spektakulære og konkrete forslag til hvordan.
 • Store bilder finner du her!
 • Her finner du mer Saab-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!