Saab-søster: Spennende stasjonsvogn

Aldri før har Cadillac hatt noen stasjonsvogn på modellprogrammet, men den nylig påbegynte Europa-offensiven gjør det imidlertid påkrevd med en mer fleksibel og rommelig modell til en overkommelig pris. Løsningen heter BLS Wagon.

BLS har allerede eksistert som sedan en stund og baserer seg på plattformen til GM-bror Saab 9-3. BLS blir sågar bygget på Saab-fabrikken i Trollhättan, og likhetstrekkene mellom de to er både teknisk og visuelt ganske store. Det gjelder også for stasjonsvognen som naturlig nok deler mange av de samme proporsjonene. Mens Saab 9-3 har måttet vente svært lenge på en stasjonsvognutgave, tok det ikke like lang tid for BLS Wagon som ventes å debutere mot slutten av året. Det blir spennende å se om denne modellen kan være med på å gi Cadillac et løft i et marked som er relativt nytt for amerikanerne.

Typisk Cadillac

Saab-søster: Spennende stasjonsvogn


Selv om hovedtrekkene kan kjennes igjen fra 9-3, har man likevel klart å gi BLS det Cadillac-typiske formspråket med kantete og brutale linjer. Det er aldri tvil om hvilket merke denne modellen tilhører. Cadillac er blant de produsentene som har klart å bygge seg opp de mest særpregede og lettgjenkjennelige formspråkene de siste årene. Som stasjonsvognutgaver flest skiller BLS Wagon seg fra sedanbroren kun i hekken som nå er utstyrt med bremselys med LED-teknologi. Interiøret er identisk med det vi finner i BLS sedan.

Kjente motorer

Saab-søster: Spennende stasjonsvogn


Motorutvalget er også likt og består i tre bensinmotorer og én dieselmotor. Dieselmotoren er svakest effektmessig med sine 150 hestekrefter. Deretter finner vi en 2,0-liters bensinturbo på 175 hestekrefter som også finnes i en 210-hesters variant. Toppmodellen er en 2,8-liters turboladet V6’er på 255 hestekrefter. Motorene kan kombineres med en sekstrinns manuell girkasse eller to ulike automatkasser med henholdsvis fem og seks trinn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cadillac BLS Wagon blir å finne i butikkene i siste kvartal i 2007.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Cadillac-stoff:

  • Tester
  • Nyheter