Saab 900 Cab Turbo (1996)

Dette er en ekte ulv i fåreklær. 185 turbohester kan bli dine for under tredve tusen!

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette 900-karosseriet kom i 1993 og besto frem til 1998. Da kom en liten facelift og modellnavnet ble endret til 9-3. Typiske konkurrenter er Audi A4, BMW 3-serie og Volvo S40. Den utmerker ikke seg som noen utpreget sportsbil til tross for turbomotoren som yter hele 185 hester.

LES OGSÅ:

Likevel har den godt drag (0-100 på ca 8 sekunder) og herlig turbosus. Her er listen lagt på det komfortable. Testbilen er utstyrt med en halvautomatisk kasse. Litt uvant girsystem, men det fungerer like bra som manuell girkasse. En ekte langtursbil!

Interiør
Helt ordinært Saab-interiør uten mye ekstrautstyr. Men her er det helt og pent, og det bærer preg av forsiktig bruk. Setene er nesten som nye, og det er ingen merker eller flekker å spore.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Saab lagde entusiastbiler, men her smaker det mer traust og gammelmodig. På den annen side kan den med noen få grep endres til å bli rene gateraceren. Turbomotoren er et yndet trimmingsobjekt. Ellers er dette en komfortabel og sprek bil til en rimelig penge.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Driftsmessig er det nok bare bensinutgiftene du trenger å bekymre deg for hvis du finner et velholdt eksemplar. Sjekk likevel at den halvautomatiske kassen fungerer som den skal.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Saab 900 Cab Turbo (1996)

Terningkast

Høy kjørekomfort, sterk motor

Traust gammelmannspreg, mer komfort enn sport