Britiske bileiere gir svært gode skussmål til Saab 9-5 for god komfort og behagelige langturer. Foto: Knut Usterud-Svendsen
Britiske bileiere gir svært gode skussmål til Saab 9-5 for god komfort og behagelige langturer. Foto: Knut Usterud-SvendsenVis mer

Saab 9-5 best på komfort

Sjekk hvilke biler som gir den beste - og den verste - kjøreturen.

Hvert år gjennomfører det britiske forbrukermagasinet Which? en stor spørreundersøkelse om bil. I årets undersøkelse har 39.000 bileiere bidratt med å vurdere sin egen bil, blant annet for hvor god komfort den gir under en kjøretur.

Det er en svensk bil som troner øverst som den mest behagelige bilen av alle. Den verste bilen i forhold til komfort er også europeisk. Gjetter du hvilke det gjelder?

De fem mest behagelige bilene

Det er en modell fra en produsent som har gått konkurs, Saab 9-5, som får høyest score på komfort i den britiske undersøkelsen. Den svenske bilmodellen framheves som meget velegnet for lange bilturer. Den samme modellen skal også være et sikkert alternativ, viser en tidligere undersøkelse om bilers sikkerhet gjort av det svenske forsikringsselskapet Folksam i fjor.

Les vår test av Saab 9-5 Sportcombi Aero fra 2006

Etter Saab 9-5(1997-2010) følger disse fire bilene på topp over komfort:

 • Volvo XC70(2007-
 • Range Rover(2002-)
 • Lexus RX(2003-2009)
 • Lexus RX(2009-)
 • Her kan vi merke oss at det dreier seg om store biler med lang fjæringsvei og med firehjulsdrift i det minste tilgjengelig.

  I andre enden av skalaen finner vi, kanskje ikke overraskende, små og billige biler som eierne selv utpeker som lite behagelige i bruk.

  Citröen på bunn

  Det franske bilmerket Citröen kommer helt nederst på lista over komfort i denne undersøkelsen, med modellen Citröen C1 (det må presiseres at dette i praksis er samme bil som Peugeot 107 og Toyota Aygo, og vi vil anta at disse ville fått samme resultat.) Både støy og vibrasjoner trekkes fram som det som gir en lite behagelig kjøreopplevelse med denne bilmodellen. Men det presiseres "på langtur" og "i høy fart", og det er jo ikke det disse bilene er bygget for...

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  På de andre bunnplasseringene, bare hakket bedre enn Citröen C1, finner vi følgende bilmodeller:

 • Vauxhall Corsa (2000-2006) - Det tilsvarer forrige generasjon Opel Corsa hos oss
 • Kia Rio (2005-2011)
 • Kia Picanto (2004-2011)
 • Ford Ka (1996-2008)
 • Blant annet trekkes det fram at kjørestillingen ved kjøring av Vauxhall Corsa er ubehagelig, mens Ford Kas bilseter skal være ubehagelige å sitte i.

  Kia Picanto skal blant annet gi humpete kjøreturer på landeveien, mens flere Kia Rio-eiere karakteriserer bilen som støyende.

  Er blitt bedre

  I alle de siste fire tilfeller dreier det seg om forrige generasjon av modellen; dagens generasjon av både Corsa, Rio, Picanto og Ka er heldigvis blitt kraftig forbedret i forhold til de nevnte bilene, noe DinSides testere har kunnet konstatere.