Saab 9-3 - ansiktsløft og 4WD

Fire luftinntak og fire store felter med lykter gir ansiktsløftede 9-3 ny rekord i oppstykket front.

Og med tåkelysene dypt plassert i frontleppa ser bilen utvilsomt mer aggressiv ut. Saab har foreløpig kun sluppet bilder av fronten på bilen, det skal være endringer også på hekken men utover at pressemeldingen beskriver disse som ”nye detaljer på hekken”, har vi ikke klart finne ut hva disse endringene består i.

Fronten har gjennomgått store endringer, mer enn storebror 9-5 gjennomgikk ved sin ansiktsløftning i fjor, blant annet er panseret også nytt. 9-3 har fått alle de horisontale linjen som preger dagens utgave brutt opp. Hovedgrillen er blitt dypere, og de to sidegrillene har fått skrånende underkant og blitt mer markerte.

Dagens utgave øverst.
Dagens utgave øverst. Vis mer

Saab 9-3 - ansiktsløft og 4WD

  1. Store bilder!


Lyktene har etter ansiktsløftningen også fått en nedre kant som faller inn mot grillen, og det er ikke tvil om at elegansen er ofret for å få til et sportsligere uttrykk. Ser vi på frontspoileren forsterkes inntrykket ytterligere, men det kan godt være at bilen på bildet er en Aero-utgave. Før faceliften var frontspoileren en unnselig liten sak med to forsvinnende små tåkelys. Bilen på bildene er radikalt forskjellig med ett stort luftinntak i midten og med to store tåkelys dypt plassert på hver side.

Firehjulsdrift kommer

Det er ikke helt offisielt ennå, men det er overveiende sannsynlig at 9-3 får firehjulsdrift i løpet av høsten. Det vil kunne gjøre underverker for salget hvis firehjulsdrift blir gjort tilgjengelig med flere motoralternativer, men det kan hende at firehjulsdriften kun dukker opp i kombinasjon med V6-turbomotoren for at denne lettere skal få kreftene i bakken.

Ansiktsløftningen gjelder for alle bilene i 9-3-serien, og de første bilene med den nye fronten kommer til Norge i september.

  • Store bilder av Saab 9-3.
  • Her finner du mer Saab-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder