Så mye koster bilen din i utlandet

I Norge må du betale nærmere 300.000 kroner for en BMW 316i. Hadde du vært spanjol hadde du sluppet unna med det halve.

Så mye koster bilen din i utlandet
[Ugjyldig objekt (NAV)]

De fleste er klar over at både svensker og tyskere kan glede seg over langt lavere bilpriser enn nordmenn. Det de færreste har vært klar over, er at andre europeere slipper enda billigere unna enn våre nære naboer.

Toyota Yaris: 68.000 kr

Statistikk for Opplysningsrådet for Veitrafikken viser nemlig at tsjekkere, spanjoler, belgiere og franskmenn betaler enda mindre enn våre tyske og svenske venner. I Tsjekkia kan du for eksempel bli eier av en splitter ny Toyota Yaris for drøye 68.000 kroner. I Norge betaler du nesten 135.000 kroner.

Hadde du hatt fransk blod i årene kunne du gått til nærmeste Ford-forhandler og blitt Mondeo-eier for 137.600 kroner. Ola Nordmann må pent finne seg i å bla opp 100.000 kroner mer.

Og hadde du bosatt deg i Spania kunne du byttet 140.000 kroner mot en fabrikk-ny BMW 316. Ikke rart at norske pensjonister storkoser seg på solkysten - for i Norge må du betale godt over det dobbelte.

Verre i Danmark

Her finner du prisene på Toyota Yaris og Volkswagen Golf i 12 europeiske land. Priser for Ford Mondeo og BMW 316i finner du her. I denne artikkelen har vi regnet ut prisforskjellene i kroner og prosent.

Og for at lesingen ikke skal bli altfor depressiv, kan du trøste deg med at det er andre som har det værre enn deg - ta en titt på de danske prisene.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken. Prisene reflekterer listeprisene i de enkelte land og ble innhentet januar 2001.

Denne artikkelen ble første gang publisert 22/02-2002.